SEGRE

TRAGÈDIA VÍCTIMES

Mil tres-cents desapareguts a les Bahames per l'huracà Dorian

La xifra de cinquanta morts podria elevar-se significativament, segons el del Govern || Països Baixos i Alemanya hi envien militars per ajudar els damnificats

Gent intenta recuperar alguns objectes entre la runa que va deixar l’huracà.

Gent intenta recuperar alguns objectes entre la runa que va deixar l’huracà.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys 1.300 persones es troben desaparegudes després que l’huracà Dorian arrasés les Bahames, segons van afirmar les autoritats de les illes. Més d’una setmana després que l’huracà de categoria 5 colpegés l’arxipèlag, principalment les illes d’Àbac i Gran Bahama, el nombre de persones desaparegudes fa suposar que la xifra de morts a causa del fenomen meteorològic podria superar significativament els cinquanta que s’han registrat fins al moment, segons va declarar el portaveu de l’Agència Nacional de Gestió d’Emergències de les Bahames, Carl Smith. Segons el portaveu, són moltes persones en zones com Nassau, la capital de les Bahames, que continuen buscant els familiars i amics que no han vist des que va arribar la tempesta.

Inicialment el Govern va xifrar en 2.500 el nombre de desapareguts però finalment va corregir aquesta informació a l’abaixar la xifra fins als 1.300. Aquesta reducció es va produir després de creuar la llista dels desapareguts amb la dels evacuats de les illes més afectades per l’huracà, el segon més potent dels registres històrics per a l’Atlàntic.

Smith va afirmar que més de 5.000 persones van ser evacuades a New Providence, l’illa on es troba Nassau. Uns 4.000 evacuats més van ser traslladats als Estats Units, segons les autoritats migratòries d’aquest país. Però es requereix visat per viatjar. Els vols comercials a Àbac es reprendran aquest dimecres de forma limitada.

L’Agència de Gestió d’Emergències per a Desastres del Carib estima que més de 15.000 persones encara necessiten refugi i menjar.

Les Forces Armades dels Països Baixos i Alemanya han desplegat militars a les Bahames per participar en una operació d’ajuda humanitària per donar suport als milers de damnificats. Ad van de Sande, el comandant holandès encarregat de la missió, va explicar que la primera tasca serà desembarcar més de quaranta vehicles que han portat a l’illa i la resta d’equips necessaris “com més aviat millor”. El comandant va afegir que les condicions meteorològiques “no faciliten el desembarcament del material”.

tracking