SEGRE

CATALUNYA PROCÉS

“És un insult que es dubti dels funcionaris de presons catalanes”

Els advocats dels independentistes presos critiquen la Fiscalia General || Serret reclama que Puigdemont, Junqueras i Comín puguin exercir com a eurodiputats

Serret al costat de Puigdemont, Lluís Puig i Toni Comín en la celebració de la Diada a Brussel·les.

Serret al costat de Puigdemont, Lluís Puig i Toni Comín en la celebració de la Diada a Brussel·les.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andreu Van den Eynde, Marina Roig i Jordi Pina, advocats dels presos pel procés es van mostrar ahir confiats que la sentència que dictarà en les pròximes setmanes el Tribunal Suprem sobre el judici de l’1-O tindrà un “bon resultat” i creuen que “ha de ser absolutòria”. Durant una intervenció a TV3, Jordi Pina, advocat de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull va assegurar que “al meu cap només hi ha una paraula: absolució” i va afegir que qualsevol persona que hagi seguit el judici arribaria a aquesta conclusió. Els tres lletrats també van carregar contra la Fiscalia General de l’Estat per haver qüestionat l’actuació de les autoritats penitenciàries catalanes si es condemna els processats, ja que al principi de setmana van assegurar que podrien rebre “tractes de favor”. Van den Eynde, advocat d’Oriol Junqueras i Raül Romeva, va assegurar que va constatar que “juguen amb una amenaça, que és la retenció física de les persones” i Pina va qualificar aquest fet d’“insult”. D’altra banda, la delegada de la Generalitat a Brussel·les, la lleidatana Meritxell Serret, va reclamar que Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Toni Comín puguin exercir “els seus drets com a eurodiputats” durant un discurs amb motiu de la Diada en què també va exigir al Suprem que no “criminalitzi” l’independentisme amb la sentència. D’altra banda, la consellera de la presidència, Meritxell Budó, va afirmar que la passada Diada va marcar un “punt d’inflexió” per buscar la “unitat estratègica” del sobiranisme per “fer front” a la sentència del Suprem i va assegurar que el president Quim Torra està “liderant” aquesta unitat. Budó també va fer una lectura positiva de la participació a la manifestació, més baixa que en anys anteriors, i va assegurar que ha aconseguit mobilitzar milers de persones durant vuit anys. Per la seua part, la portaveu del PSC, Eva Granados, va assenyalar que encara que consideren que la Diada “va ser un èxit”, considera que no hi ha una “unitat estratègica” dins del moviment.

En un altre ordre de coses, els CDR es van desvincular ahir de la concentració que es va portar a terme davant el Parlament dimecres i van lamentar que s’agredís una periodista.

tracking