SEGRE

ECONOMIA TRANSACCIONS

Amazon ven el centre del Prat de Llobregat al fons sobirà sud-coreà

Imatge d’arxiu del centre d’Amazon al Prat.

Imatge d’arxiu del centre d’Amazon al Prat.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La multinacional del comerç electrònic Amazon ha venut el centre logístic situat al Prat del Lobregat, a Barcelona, al fons sobirà de Corea del Sud, el Korea Investment Corporation (KIC), segons va informar ahir TV3. Aquesta operació és la primera que el fons sobirà, un dels més grans i rics del món, porta a terme a Espanya.

La companyia nord-americana, tanmateix, continuarà en aquest centre com a inquilí i hi continuarà operant. L’únic canvi serà que deixarà de ser el propietari de la nau. Feia mesos que la multinacional buscava un comprador per a les instal·lacions, que compten amb més de 150.000 metres quadrats de superfície, i s’ha convertit en el principal centre distribuïdor al sud Europa. Segons va informar la cadena, el KIC ha comprat també els centres logístics d’Amazon a Londres i París, una operació que li ha costat quatre-cents milions d’euros i que es va tancar a l’agost.

La nau, situada a prop de l’aeroport, va ser comprada per la companyia a la Generalitat fa quatre anys per trenta milions d’euros.

tracking