SEGRE

TEMPS INCIDENTS

La gota freda deixa en dos dies cinc morts i més de 3.500 evacuats al sud-est espanyol

El riu Segura es desborda al seu pas per la ciutat alacantina d’Oriola, on es van registrar fins a 400 l/m

Les autoritats van rescatar quatre conductors que es van quedar atrapats en un túnel negat de l’AP-7 a Alacant.

Les autoritats van rescatar quatre conductors que es van quedar atrapats en un túnel negat de l’AP-7 a Alacant.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les pluges torrencials que des de dijous passat fuetegen el sud-est de la Península ja han causat cinc víctimes mortals, més de 3.500 evacuats i grans destrosses materials. Durant el dia d’ahir tres persones van perdre la vida a conseqüència de la pluges, amb la qual cosa es va elevar el nombre de víctimes que la gota freda ha deixat a Espanya a cinc. Dijous dos germans van morir a Albacete ofegats al ser arrossegats per l’aigua dins del cotxe. Ahir, a Almeria un home d’origen senegalès de 48 anys va morir al quedar-se atrapat al seu vehicle dins d’un túnel que es va inundar en pocs minuts a causa de l’aiguat i a Granada un home de 36 anys va morir al quedar-se submergit amb el cotxe a l’aigua i el fang acumulats a rambla de Jámula. A la localitat alacantina d’Oriola efectius de la Guàrdia Civil van trobar el cadàver d’un home que se sospita que hauria pogut ser arrossegat per l’aigua. El riu Segura es va desbordar en diversos punts d’aquesta ciutat alacantina, on es van registrar fins a 400 litres d’aigua per metre quadrat, va obligar a evacuar els habitatges propers al curs del riu i va deixar barris sencers inundats.

Durant el dia d’ahir es va haver de rescatar a Alacant més de 160 persones que es van quedar atrapades per les pluges. Les inundacions van negar un túnel de l’autopista AP-7 i quatre conductors van haver de ser salvats en barques i motos d’aigua. L’Institut Armat va desplegar prop de set-cents efectius a la zona per auxiliar les víctimes i atendre les múltiples incidències. Andalusia va patir també abundants danys en infraestructures i al sector agrari. A Múrcia més de 2.200 persones van haver de ser desallotjades. El temporal va obligar a tancar més d’una vuitantena de carreteres, onze de les quals de la xarxa principal, a les províncies d’Alacant, Múrcia, Almeria i Albacete.

A més, va obligar a suspendre els vols amb destinació als aeroports Barcelona-el Prat i Palma de Mallorca durant quaranta-cinc minuts. Avui s’espera que les pluges remetin, encara que l’Agència de Meteorologia preveu que arribin més debilitades al centre peninsular, on afectarien vint-i-una províncies.

Interior assegura que enviarà tota l’ajuda necessària El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, va garantir ahir que es posaran “tots els mitjans que calgui perquè totes les persones afectades puguin girar full al més aviat possible”. Així ho va asseverar el representant de l’Executiu central a Oriola, una de les localitats més fuetejades per la DANA, a l’ajuntament del qual es va habilitar un centre de comandament avançat. El ministre va mostrar agraïment a l’Exèrcit i a la resta de forces i cossos de l’Estat, autonòmiques i locals i també als voluntaris que van participar en les tasques de rescat dels damnificats.

Les autoritats van rescatar quatre conductors que es van quedar atrapats en un túnel negat de l’AP-7 a Alacant.

Les autoritats van rescatar quatre conductors que es van quedar atrapats en un túnel negat de l’AP-7 a Alacant.EFE

tracking