SEGRE

TEMPS EMERGÈNCIES

La gota freda causa la sisena mort i el Segura inunda diverses localitats del sud d'Alacant

Troben el cadàver d’un veí d’Oriola desaparegut des de divendres i efectuen diversos rescats || Pedro Sánchez es compromet a no “escatimar” recursos per tornar la normalitat a la zona

El riu Segura desbordat al seu pas per la ciutat alacantina d’Oriola, ahir.

El riu Segura desbordat al seu pas per la ciutat alacantina d’Oriola, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de diverses jornades fuetejant el sud-est peninsular, l’extraordinària gota freda va començar a remetre durant la jornada d’ahir però no sense abans provocar la mort d’una altra persona. Així doncs, ja són sis les víctimes mortals d’aquest episodi meteorològic. L’última, un home de 41 anys i veí de La Matanza, un nucli agregat d’Oriola, al qual se li va perdre la pista divendres. Les altres cinc van perdre la vida a la localitat alacantina de Redován, al poble d’Albacete de Caudete, a Almeria, i a Jámula, a Granada. Per la seua banda, la gran quantitat de precipitació acumulada a la ribera del riu Segura, unida al desembassament del pantà de Santomera, va inundar nombroses localitats de la comarca alacantina de l’Horta Baixa. Així, l’aigua es va obrir pas pels carrers d’Oriola, Dolores, Catral, Rojals, Almoradí, Sant Isidre, Daia Vella i Daia Nova. A més, en el cas d’Almoradí, el poble va quedar incomunicat per la ruptura d’una mota del Segura. A Dolores es van quedar sense aigua potable i sense electricitat, i els veïns van sortir en barques i canoes de casa. No obstant, a última hora de la jornada, el cabal del Segura al seu pas per la veïna Regió de Múrcia va començar a disminuir, encara que quatre-centes persones continuaven aïllades al nucli del Raal.

Així mateix, els serveis d’emergència andalusos i de Castella-la Manxa van haver de rescatar diverses persones que s’havien quedat atrapades per l’aigua. I és que a Coín, a la província de Màlaga, van caure ahir 112,2 litres per metre quadrat en poques hores. La cara amable d’aquest temporal la va protagonitzar una dona murciana, que va donar a llum la seua filla a l’Hospital Reina Sofía de la capital de la Regió després d’anar-hi a peu amb el seu marit, i en meitat d’una tempesta elèctrica, al no haver trobat cap transport públic que la traslladés a l’hospital. Després del part, mare i filla estaven bé. En vista de la devastació provocada per la gota freda, el president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, va sobrevolar les zones afectades a Alacant i Múrcia, i es va comprometre a no “escatimar” recursos per tornar la normalitat. “El Govern central ajudarà a recuperar i reconstruir les zones afectades”, va assegurar. En aquesta mateixa línia, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va afirmar que “tots estem en la mateixa direcció” i que “els que s’han quedat sense res tindran cobertura”. Malgrat tot, els dos van reconèixer que encara és aviat per avaluar la magnitud dels danys de la gota freda. “Els començarem a avaluar tan aviat com baixin les aigües”, va dir Sánchez.

El riu Segura desbordat al seu pas per la ciutat alacantina d’Oriola, ahir.

El riu Segura desbordat al seu pas per la ciutat alacantina d’Oriola, ahir.EFE

El riu Segura desbordat al seu pas per la ciutat alacantina d’Oriola, ahir.

El riu Segura desbordat al seu pas per la ciutat alacantina d’Oriola, ahir.EFE

tracking