SEGRE

Barcelona multarà els vehicles més contaminants a partir de l'abril

Les sancions aniran dels 200 als 1.800 euros

Una vista de la ciutat de Barcelona

Barcelona multarà els vehicles més contaminants a partir de l'abrilEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Barcelona sancionarà amb multes d’entre 200 i 1.800 euros als vehicles més contaminants que vulnerin la prohibició de circular per la ciutat els dies feiners de 7 a 20 hores a partir de l’1 d’abril del 2020. Encara així, aquests vehicles tindran el permís de circular 10 dies a l’any i, en el cas de tenir un ús professional, una moratòria fins el 2021.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damiá Calvet, i el vicepresident de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Antonio Povera, han presentat aquest dilluns la proposta d’ordenança de la ZBE (Zona de Baixes Emissions) de l’àmbit de les Rondes, que regularà la seua aplicació i serà la mateixa en els cinc municipis afectats.

Barcelona és la primera ciutat de l’Estat en aplicar aquesta mesura a tot el seu territori, que ja funciona en ciutats com Londres, Berlín, Amsterdam o Roma, entre d’altres.

Els ajuntaments de l’Hospitalet, Cornellà de Llobregat, Sant Adrià del Besòs i Esplugues de Llobregat també imposaran aquestes sancions en aplicació de la posada en vigor de la ZBE de les Rondes de Barcelona, que entrarà en vigor el pròxim 1 de gener i que prohibirà a vehicles a gasolina d’abans del 2000 i als dièsel d’abans del 2005 circular en aquest àmbit.

tracking