SEGRE

TEMPORAL CONSEQÜÈNCIES

Les zones de la gota freda intenten recuperar-se a l'espera d'ajuda

Continuen buscant l’holandès desaparegut en una séquia

Un dels carrers d’Alacant que encara continuen negats.

Un dels carrers d’Alacant que encara continuen negats.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns del sud-est peninsular afectats per la gota freda, que ja ha quedat desactivada, comencen a avaluar els abundants danys causats pel temporal mentre esperen que arribin ajuts per part de les institucions públiques. Per la seua part, a la comarca alacantina de l’Horta Baixa ahir van continuar amb la recerca d’un ciutadà holandès de 66 anys que va caure a una séquia al poble de Dolores i es va veure arrossegat per la força de l’aigua. Equips de submarinistes, terrestres i un helicòpter van participar en la recerca. En aquesta zona encara quedaven vint carreteres tallades i en algunes localitats l’aigua encara continuava inundant les cases de planta baixa. El mal estat de les carreteres va impedir que 20.000 estudiants poguessin assistir a classe. Per la seua part, les localitats alacantines d’Oriola i Redovà, dos de les poblacions més perjudicades pels efectes de la gota freda, van acordar per unanimitat sol·licitar formalment al Govern central la declaració de zona catastròfica.

A la regió de Múrcia més de 500 persones encara continuaven ahir en albergs, malgrat que es preveu que puguin tornar als seus domicilis durant els propers dies.

Pedro Sánchez assegura que no s’“escatimaran” recursos per fer front a les destrosses del temporal

Els agricultors, els camps dels quals van quedar arrasats per les pluges, auguren que les pèrdues encara són incalculables, però des d’Asaja estimen que més de 300.000 ha de fruites i hortalisses al sud-est espanyol s’han vist afectades pel temporal.

Per la seua part, el president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que va visitar ahir algunes de les zones afectades, va assegurar que no s’“escatimaran” recursos per fer front als diferents danys causats per la gota freda, i va demanar paciència als afectats perquè les administracions puguin començar ara a avaluar-los.

tracking