SEGRE

TERRORISME TRIBUNALS

Lletrats d'ETA admeten haver seguit ordres de la banda

Pacten i la majoria no anirà a la presó

Els lletrats del ‘front de presons d’ETA’ que van anar ahir a l’Audiència Nacional per ser jutjats.

Els lletrats del ‘front de presons d’ETA’ que van anar ahir a l’Audiència Nacional per ser jutjats.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els quaranta-set advocats integrants del denominat front de presons d’ETA acusats d’actuar sota les directrius de l’organització terrorista a l’hora de dirigir els presos per garantir la cohesió del col·lectiu després del cessament de l’activitat armada l’octubre del 2011 van admetre ahir a l’Audiència Nacional els fets que se’ls imputaven després d’haver tancat un acord d’última hora amb la Fiscalia i les acusacions.

D’aquesta manera, la major part dels lletrats encausats evitaran entrar a la presó, ja que les penes que accepten oscil·len entre l’any i mig i els dos anys de presó per participació activa en organització terrorista. A més, afrontaran una inhabilitació absoluta d’un any i mig més. L’excepció són els advocats Arantza Zulueta i Jon Enparantza que, en qualitat de “dirigents” del grup, hauran d’entrar a la presó a l’haver acceptat tres anys i mig i dos anys i set mesos de presó, respectivament.

“Ja havíem dit que els nostres objectius eren que ningú hagués d’entrar a la presó, a més de deixar enrere aquest procés, aquestes estratègies que ens volen bloquejar en el passat”, va explicar Amaia Izco, una de les condemnades.

tracking