SEGRE

NEGOCIACIÓ PARTITS

Pedro Sánchez rebutja les exigències que li vol imposar Rivera per a l'abstenció de Cs

Ciutadans reclama que no pacti amb Bildu ni apugi impostos i doni suport a un 155 i descarti indults || Casado continua en el ‘no’ a la investidura, i el rei conclou avui la ronda de contactes

Aitor Esteban (PNB) i el monarca es disposen a iniciar la trobada, ahir.

Aitor Esteban (PNB) i el monarca es disposen a iniciar la trobada, ahir.CASA REAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El dia en què el rei va començar la consulta amb els partits per sondejar si hi pot haver una investidura o la repetició d’eleccions és inevitable, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, es va convertir en protagonista amb una proposta inesperada. “Si Sánchez diu a un govern constitucionalista, al respecte a les sentències del procés i a no indultar els condemnats i es compromet amb l’economia”, va assegurar Rivera en una roda de premsa a la seu estatal, Ciutadans està disposat a desbloquejar la investidura. A la pràctica, reclamava que el PSOE no governi a Navarra gràcies al suport de Bildu, que estigui disposat a aplicar de nou el 155 a Catalunya i descartar l’indult dels presos i que no apugi impostos a les famílies ni quotes als autònoms.

Pedro Sánchez va contestar a Rivera subratllant que no existeix “cap obstacle real” que impedeixi als taronges i al PP abstenir-se per facilitar la investidura del líder socialista. En declaracions als mitjans de comunicació des d’Almansa (Albacete), va assenyalar que en l’hipotètic cas que els independentistes catalans trenquessin l’Estatut i la Constitució, va dir, el seu Govern “actuaria amb la mateixa contundència i proporcionalitat” a aquest “desafiament”, com el PSOE va fer estant a l’oposició després del referèndum de l’1 d’octubre, quan es va aplicar per primera vegada l’article 155. “No hi hauria cap dubte sobre això”, va asseverar. Va negar a més l’existència d’un pacte ocult amb Bildu a Navarra i va insistir que el seu programa no preveu incrementar la pressió fiscal sobre les classes treballadores.

ERC creu que l’oferta de Rivera suposa “seguir amb la repressió” i el “cordó sanitari” al sobiranisme

A la tarda, Rivera es va reunir amb el líder del PP, Pablo Casado, per transmetre-li la proposta que havia fet al matí d’aquesta abstenció patriòtica en la qual volia incloure els populars. Pablo Casado no es va comprometre amb l’abstenció amb condicions i exposarà avui al rei la seua posició, una cosa que també hauran de fer els líders dels grans grups al Congrés. La reunió sí que va servir perquè, una vegada més, Casado i Rivera coincidissin a culpar Pedro Sánchez del bloqueig polític i subratllessin que és ell el que ha de moure fitxa.

tracking