SEGRE

PANORAMA

Rufián: "Els ciutadans estan fins als bemolls de tots nosaltres"

Esquerra dóna per fet que en campanya es trobarà amb “el Sánchez del 155” || Borràs avisa que Espanya serà ingovernable sense propostes per a Catalunya

El portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, durant la intervenció ahir al Congrés.

El portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, durant la intervenció ahir al Congrés.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Els ciutadans estan fins als bemolls de tots nosaltres.” Amb aquesta rotunda frase, el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, va censurar ahir el bloqueig que ha portat a la convocatòria de les quartes eleccions generals en quatre anys el 10 de novembre. Tot això en un cara a cara al Congrés amb Pedro Sánchez, ja en mode campanya, que el va advertir de la possibilitat d’aplicar l’article 155 a Catalunya si la Generalitat vulnera la Constitució, segons el líder socialista.

Enmig d’una sèrie de retrets, el republicà va apuntar que durant aquesta nova campanya “ens trobarem amb el Sánchez de l’article 155” assegurant que “com més fort és, més s’atansa a la dreta” i va afegir que “han perdut una oportunitat històrica”.

Pedro Sánchez li va contestar que el seu projecte per a Catalunya és “el mateix que per als altres territoris espanyols” i es basa a “apostar per la convivència dins de la Constitució i la legalitat” i va concloure assegurant que si la Generalitat intenta “vulnerar la Constitució o l’Estatut d’autonomia” aplicarà “qualsevol article per protegir la sobirania d’Espanya”.

Per la seua banda, la diputada de JxCat al Congrés Laura Borràs va avisar que “Espanya continuarà sent ingovernable fins que no tingui una proposta per a Catalunya”. Així mateix, va alertar Pedro Sánchez que l’única resposta que pot prendre l’independentisme davant la inamobilitat de l’Estat és el diàleg, les urnes i la independència. En la mateixa línia es va mostrar el president del Parlament, Roger Torrent, que el va avisar que tornarà a fracassar si pensa que amb unes noves eleccions podrà “donar l’esquena a Catalunya” i va assegurar que l’estabilitat d’Espanya passa per una solució “política” al conflicte.

Torrent va lamentar també que aboqués la ciutadania a uns nous comicis al “deixar-se acomplexar per l’extrema dreta” i el va titllar d’“irresponsable” per haver estat incapaç de gestionar els resultats del 28 d’abril passat.

Meritxel Batet va tancar la sessió del Congrés que presideix lamentant que els diputats no hagin aconseguit “convertir en realitats polítiques” les esperances dels electors” davant dels que retran comptes.

tracking