SEGRE

TRIBUNALS CORRUPCIÓ

Troben 1,2 milions sense origen clar de Josep Pujol a Andorra

També va injectar 600.000 euros a una fundació panamenya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional ha localitzat a Andorra 1,2 milions d’euros d’origen desconegut que pertanyen a Josep Pujol, un dels fills de l’expresident Jordi Pujol. Així, segons van revelar ahir diversos mitjans, un informe policial remès recentment a l’Audiència Nacional afirma que hi ha un compte a l’entitat Andbank en el qual es van efectuar tres ingressos per un valor superior als 1,2 milions. D’aquesta quantitat, només se sap que 244.953 euros procedien de dos comptes bancaris del seu germà Jordi. Així mateix, des d’Andbank, Josep Pujol va enviar més de 600.000 euros a les arques d’una fundació establerta a Panamà. Aquesta entitat, denominada Fundación Paty, tenia, al seu torn, com a “primer beneficiari” el mateix Josep Pujol.

En un altre punt de l’informe, els investigadors consideren acreditat que el 1997 es va efectuar una transferència ordenada per la societat Colil Capital NV des de l’entitat Banco Zaragozano, amb Bank of New York com a entitat corresponsal de l’operació. L’esmentada mercantil es troba domiciliada a Curaçao, una illa caribenya que, jurídicament, és un dels “països constituents” dels Països Baixos, i que opera com un paradís fiscal.

El jutge De la Mata ha de decidir abans de dimarts si prolonga la investigació contra la família Pujol

El director general de la companyia era Juan Manuel Rosillo, condemnat el 1999 a Espanya per delictes relacionats amb un frau immobiliari massiu en la compra de terrenys. Després va fugir i el seu cadàver va ser trobat en un hotel de Panamà el 2007.

D’altra banda, el jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata decidirà abans de dimarts si prorroga de nou les indagacions de la causa contra la família Pujol, tal com ha sol·licitat la Fiscalia Anticorrupció.

tracking