SEGRE

Twitter tanca 259 comptes operats pel PP dedicats a l''spam' polític

Actuaven en les setmanes anteriors a la convocatòria electoral del 28 d’abril

Twitter tanca 259 comptes operats pel PP dedicats a l''spam' polític

Twitter tanca 259 comptes operats pel PP dedicats a l''spam' políticEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Twitter ha suspès 259 comptes operats pel Partit Popular dedicats a potenciar l’opinió pública "de manera artificial" en les setmanes anteriors a la convocatòria electoral del 28 d’abril i a augmentar la interacció mitjançant "comportaments de spam", segons ha informat la pròpia xarxa social. En la nova actualització del seu informe de transparència, la plataforma ha comunicat el tancament d’una xarxa de comptes del PP que va ser activa "durant un període relativament curt de temps", concretament durant els mesos de febrer i març de 2019. Totes elles es van crear en aquest període de dos mesos, i segons les conclusions de la xarxa social, presentaven un "comportament de spam" i es dedicaven a retuitejar altres missatges i a altres comptes "per augmentar la interacció".

Davant d’aquesta revelació, el PP ha informat a Efe que "mai no ha creat comptes falsos" i que aquesta operació podria respondre al que "puguin fer els usuaris de la xarxa que, sota la seua responsabilitat, interactuen amb els comptes" del partit. Igual com poden fer, han remarcat fonts del PP, "amb els comptes d’altres formacions". "El PP mai no ha creat comptes falsos perquè considera que l’efectivitat real a les xarxes es materialitza amb els voluntaris reals i els seus propis comptes", ha justificat, malgrat l’estudi de Twitter que confirma que els comptes estaven operats directament pel partit.

Ja al juny, Twitter va informar que havia suspès una xarxa de 130 comptes falsos d’Esquerra Republicana per "influir de forma orgànica en la conversa" per obtenir "benefici polític". Segons la base de dades aportada per la xarxa social, els més de 200 comptes suspesos s’administraven des de diferents punts d’Espanya, i majoritàriament es dedicaven a criticar el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, i a la resta de partits, al mateix temps que enaltien el discurs del president del PP, Pablo Casado.

Juntament amb la desconnexió dels 259 comptes del PP a Espanya, Twitter també ha pres mesures contra xarxes de milers de comptes falsos a la Xina i a Hong Kong -que alimentaven les fortes protestes que van durar diverses setmanes-, l’Equador, l’Aràbia Saudita, Emirats Àrabs Units i Egipte.

tracking