SEGRE

CORRUPCIÓ PRESONS

Urdangarin surt per primer cop de la presó per exercir com a voluntari

En un centre religiós de discapacitats a Madrid, on els residents el van rebre com “el guapet alt” || Té llibertat de moviments i pot rebre visites

Iñaki Urdangarin arribant al centre de Madrid on realitzarà el voluntariat.

Iñaki Urdangarin arribant al centre de Madrid on realitzarà el voluntariat.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cunyat del rei Felip VI, Iñaki Urdangarin, va sortir ahir per primera vegada de la presó de Brieva (Àvila), en la qual va ingressar fa 15 mesos per complir una condemna de cinc anys i 10 mesos per diversos delictes econòmics relacionats amb el cas Nóos, per realitzar tasques de voluntariat en un centre religiós de discapacitat intel·lectuals a Madrid. L’exduc de Palma podrà sortir del centre dos vegades a la setmana, dimarts i dijous, durant 8 hores. El jutge de vigilància penitenciària l’hi va autoritzar, fonamentant la decisió en l’aplicació de l’article 117 del Codi Penal, dirigit als condemnats que encara estan en segon grau i no presenten risc de fuga. El mateix Urdangarin va ser el que va realitzar la petició per poder exercir aquestes tasques a l’al·legar que així podria evitar la “desocialització” que li comporta estar intern i aïllat.

Urdangarin va sortir de la presó a les 9 del matí i, acompanyat per dos escortes, es va desplaçar amb cotxe 103 quilòmetres fins al centre d’atenció a la dependència Hogar Don Orione de Madrid, on va ser rebut com “el guapet alt” i destinat a l’àrea de psicomotricitat, segons va declarar el director del centre, Paco Sánchez, que també va assegurar que tindrà llibertat de moviments i podrà rebre visites. A primera hora de la tarda, el marit de la infanta Cristina va sortir del centre per tornar a la presó.

Per la seua part, la Fiscal de l’Estat, María José Segarra, va anunciar que el Ministeri Públic, que es va oposar que Urdangarin pogués sortir de la presó, estudia si recorre el permís, a l’assegurar que “cada cas és excepcional” i que la Fiscalia sempre dóna suport als programes de resocialització com a finalitats de la pena. Inicialment s’hi va oposar “perquè es tractava d’un programa individualitzat presentat pel mateix intern” i entenia que Institucions Penitenciàries tenia recursos propis per donar resposta a la seua petició.

D’altra banda, el coordinador federal d’Izquierda Unida, Alberto Garzón, va demanar al Govern central que aclareixi el cost “en termes de recursos públics materials i humans” que suposa que el cunyat del rei faci les tasques de voluntariat en una llar religiosa.

tracking