SEGRE

PANORAMA

Com si fos fa dos anys

Milers de persones tornen a concentrar-se davant de la seu d’Economia com el 20-S || Cuixart anuncia la intenció de complir la pena íntegra que li imposin i rebutja l’indult

Centenars de persones portaven pancartes que reclamaven l’“absolució” i la “unitat”.

Centenars de persones portaven pancartes que reclamaven l’“absolució” i la “unitat”.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Òmnium Cultural i l’ACN van congregar ahir centenars de persones davant la seu de la conselleria d’Economia, per recordar els dos anys de les mobilitzacions contra els escorcolls de la Guàrdia Civil en el marc de les investigacions sobre la logística de l’1-O. Una manifestació que va portar Jordi Cuixart i Jordi Sànchez a la presó per secessió i que han estat objecte al judici del procés, la sentència del qual es farà pública durant les properes setmanes.

A el seu torn, Sànchez va instar la ciutadania a ser “activa” durant les properes setmanes per tirar endavant “un gran consens” a favor de la democràcia, la justícia, els drets, les llibertats i l’autodeterminació.

Cuixart i Sànchez fan una crida a la desobediència i al “gran consens” a favor de la llibertat i la justícia

El text de Jordi Sànchez el va llegir el vicepresident d’Òmnium, Macel Mauri, recordant que l’independentisme va desobeir l’Estat l’1-O. “i sí, ho tornarem a fer. Ho farem per amor a la vida. Si ho fem junts i sense deixar-nos ningú pel camí, tenim moltes possibilitats de tirar endavant”, va advertir.

Des de primera fila, el president del Parlament, Roger Torrent, el vicepresident, Pere Aragonès, i la diputada al Congrés de Junts per Catalunya Laura Borràs, entre altres personatges polítics, van seguir l’acte, tot i que sense espai per a discursos.

Hores abans de la concentració, el president d’Òmnium va anunciar la intenció de “complir íntegrament la pena” que li imposi el Tribunal Suprem, que va donar per fet que serien uns 14 anys, perquè renunciarà a l’indult. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Cuixart va afegir que “respecta la decisió dels altres presos” i que mai “retraurà a ningú que opti per una altra opció”. Es nega a beneficis penitenciaris o a l’indult, només acceptaria l’amnistia.

Paral·lelament, dos grups d’ideologia contrària es van concentrar entorn de la comissaria de la Guàrdia Civil a la travessia de Gràcia.

Una de les concentracions va ser convocada pels CDR de Barcelona en el marc del segon aniversari del 20-S, amb l’objectiu de “recuperar l’esperit d’aquells dies per respondre a la sentència”.

Unes 200 persones van acudir al lloc, però a l’arribar es van trobar amb un grup d’un centenar de persones d’ideologia espanyolista.

Els dos grups van haver de ser separats per un cordó policial doble d’uns vint agents dels Mossos d’Esquadra i finalment l’acte va acabar sense incidents.

Centenars de persones portaven pancartes que reclamaven l’“absolució” i la “unitat”.

Centenars de persones portaven pancartes que reclamaven l’“absolució” i la “unitat”.EFE

tracking