SEGRE

POLÍTICA

Hisenda confia a poder abonar les entregues a compte a les CCAA com més aviat millor

Encara que no dóna dates

Hisenda confia a poder abonar les entregues a compte a les CCAA com més aviat millor

Hisenda confia a poder abonar les entregues a compte a les CCAA com més aviat millorEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri d’Hisenda assegura continuar treballant intensament per trobar una solució que permeti abonar a les comunitats autònomes les quantitats pendents de les entregues a compte i "confia" a trobar-la "com més aviat millor".

Així ho han assegurat a Efe aquest dissabte fonts d’aquest Ministeri, que no han volgut pronunciar-se sobre la informació d’El País que apunta que aquesta solució ja està dissenyada i permetrà desbloquejar 4.500 milions d’euros per realitzar els pagaments abans que acabi setembre.

Les esmentades fonts es limiten a indicar que Hisenda confia a trobar una solució a un problema que és molt complex a nivell tècnic i diuen no poder aventurar si es trobarà "durant aquest mes, el següent o l’altre".

"Tenim clar que aquests diners han de ser com més aviat millor en mans de les comunitats autònomes i que el seu finançament no pot dependre que hi hagi Pressupostos o Govern, però la situació és la que és", han assegurat.

En qualsevol cas, el cert és que amb la convocatòria d’eleccions per al 10 de novembre és molt poc probable que es vagi a constituir un Govern abans que acabi 2019, el que obre la porta a què l’Executiu en funcions aboni aquestes quantitats sense saltar-se el dictamen sobre això de l’Advocacia de l’Estat.

Aquest òrgan, integrat al Ministeri de Justícia, va apuntar a l’agost que el Govern en funcions no podia realitzar els esmentats pagaments -corresponents a la millora de la recaptació tributària durant aquest any- perquè amb aquesta mesura podria condicionar l’actuació del següent Executiu.

Amb els terminis actuals, i ja que aquests pagaments es corresponen amb 2019 i s’haurien d’efectuar abans del 15 de desembre, l’Executiu actual pot al·legar que el seu abonament no condicionarà l’actuació del pròxim Govern, que es formarà en tot cas el 2020.

Dijous passat, la titular d’Hisenda, María Jesús Montero, va dir que "gairebé" té llesta una solució, encara que cal "deixar que treballin els cossos tècnics del Ministeri, que són els que definitivament l’han de validar".

tracking