SEGRE

PANORAMA

Junqueras i Romeva, candidats el 10-N

L’advocat del líder d’ERC avisa que impugnarà la sentència del Suprem si es fa pública abans que Luxemburg es pronunciï sobre la seua immunitat europarlamentària

Un centenar de persones van viatjar de Tàrrega a Lledoners.

Un centenar de persones van viatjar de Tàrrega a Lledoners.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president d’ERC, Oriol Junqueras, es va oferir ahir a través d’una carta a la militància a encapçalar la llista republicana al Congrés en les eleccions que se celebraran el proper 10 de novembre i va assegurar que l’exconseller a la presó Raül Romeva també vol repetir com a candidat al Senat. Després d’un intercanvi de missatges amb la secretària general de la formació, Marta Rovira, el coordinador nacional, Pere Aragonès, i la portaveu del partit, Marta Vilalta, Junqueras anuncia que es posa “a disposició del partit, la ciutadania i de la llibertat per poder tornar a ser candidat per ERC”. En el seu escrit Junqueras també culpa de la repetició electoral l’“arrogància, la irresponsabilitat i la immaduresa del sistema polític espanyol” i agraeix a la militància que revalidés el seu lideratge en el partit per tercera vegada, càrrec que va assumir el 2011. Paral·lelament, la portaveu adjunta de JxCat al Parlament, Gemma Geis, va assegurar que “els nostres presos estan predisposats a anar a les llistes”, referint-se a Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull, que en les eleccions passades es van presentar com a caps de llista per Barcelona, Tarragona i Lleida, respectivament.

D’altra banda, la defensa d’Oriol Junqueras, Andreu van den Eynde, va alertar el Tribunal Suprem que impugnarà la sentència de l’1-O per “vulnerar els drets fonamentals” si es fa pública abans que el Tribunal de Justícia Europeu es pronunciï sobre la immunitat europarlamentària del seu client. L’advocat va denunciar que no hi ha cap mecanisme jurídic que “aparentment pugui donar cobertura a la immunitat d’algú que està complint condemna”. Junqueras va enviar ahir a Luxemburg les al·legacions que presentarà el dia de la vista pel cas, prevista per al proper 14 d’octubre.

Un autobús de Tàrrega, camí de Lledoners Unes 90 persones van partir ahir a la tarda des de Tàrrega en dos autocars per anar fins a la presó de Lledoners i “mostrar el nostre suport als presos polítics i que no se sent oblidats”, segons va explicar el coordinador de Tàrrega per la Independència, Carles López, entitat organitzadora de la iniciativa. Val a destacar que l’ANC de Tàrrega ja ha organitzat tres viatges fins a la presó de Lledoners, on estan interns Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Turull, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

tracking