SEGRE

SUCCESSOS BARCELONA

Detingut per deixar morir la parella i gravar-ne l'agonia

A Viladecans, acusat d’homicidi, omissió de socors i maltractament || Els fets van ocórrer dimecres passat

El detingut va passar a disposició del jutjat de Gavà.

El detingut va passar a disposició del jutjat de Gavà.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van detenir dimecres passat un home de nacionalitat argentina de 49 anys i veí de Viladecans, al Baix Llobregat, per haver deixat morir la seua parella quan aquesta estava patint una hipoglucèmia, un descens de sucre a la sang, i gravar la seua agonia amb el telèfon mòbil.

Els fets van ocórrer la matinada del 18 de juny, quan la policia va rebre l’alerta que una dona havia mort al seu domicili situat a la localitat barcelonina de Viladecans. Els Mossos van iniciar una investigació per provar d’aclarir les causes de la mort i l’autòpsia va determinar que la víctima havia patit una hipoglucèmia i que, a més, havia patit cops i contusions compatibles amb haver estat maltractada. Va ser llavors quan es va iniciar la investigació per un possible delicte d’omissió del deure de socors.

L’arrestat tenia al telèfon vídeos en què sotmetia la víctima a maltractaments i vexacions

Indagant més en les circumstàncies de la mort, els Mossos van trobar al telèfon del que era la seua parella sentimental el vídeo on es veia la víctima agonitzant i van determinar que aquest no la va ajudar quan va patir la crisi i la va deixar morir, per la qual cosa se l’acusa d’un delicte d’homicidi, maltractament en l’àmbit de la llar i omissió de socors.

Dijous, el detingut va passar a disposició del jutjat d’Instrucció número 2 de Gavà i la jutge va decretar el seu ingrés en presó provisional.

Fonts de la policia autonòmica van assenyalar que l’home no havia difós el vídeo i només el conservava en un arxiu al seu telèfon. A més, l’arrestat tenia guardats al seu dispositiu altres vídeos en els quals apareixia sotmetent la víctima a diverses vexacions i maltractaments.

Si es confirmés que la víctima de Viladecans va ser víctima de violència masclista augmentarien a 43 les dones mortes aquest any. Sense comptar aquest cas, 42 dones han estat assassinades per les seues parelles o exparelles en el que va de 2019 i des del 2003, any en què van començar a registrar-se els crims masclistes, 1.017 dones han estat assassinades.

tracking