SEGRE

TEMPORAL CLIMA

Un home mor durant un episodi de fortes tempestes a Girona

A l’inundar-se el seu habitatge a Platja d’Aro

Alguns carrers de Platja d’Aro, a Girona, van quedar negats per l’aigua.

Alguns carrers de Platja d’Aro, a Girona, van quedar negats per l’aigua.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home d’uns 30 anys va morir ahir ofegat després que s’inundés el baix comercial on dormia a Platja d’Aro arran dels forts xàfecs. Una veïna havia denunciat la seua desaparició al no trobar-lo al seu lloc habitual. Cinc dotacions de bombers, entre aquestes una de subaquàtica, van treballar per rescatar el cos. Les tempestes produïdes durant el matí i la tarda d’ahir van sacsejar gran part de Catalunya i, sobretot, el litoral de les comarques gironines de l’Alt i Baix Empordà.

Els forts aiguats van descarregar fins a 100 litres. A Calonge es van registrar fins a 103 litres per metre quadrat, a Castell-Platja d’Aro van sobrepassar els 93 litres i a Port de la Selva es van registrar fins a 79 litres, segons les dades de les estacions meteorològiques del Meteocat i el Meteoclimatic.

Els xàfecs van deixar fins a 90 i 100 litres d’aigua per metre quadrat en diversos punts de Girona

Protecció Civil va activar l’alerta del pla d’inundacions, Inuncat, per les acumulacions que podrien deixar les pluges, gairebé torrencials, de fins a 40 litres en 30 minuts, i va demanar a la població no passar rieres ni zones inundables.

Els Bombers van atendre més de 180 incidències derivades dels xàfecs i els serveis d’emergències del 112 van rebre més de 300 trucades, especialment a les comarques de l’Empordà, on l’aigua va inundar baixos, garatges i vies públiques.

Protecció Civil també va destacar els 24 avisos rebuts del Vallès Oriental, on les tempestes van descarregar fins a 75 litres d’aigua a la Garriga i 48 a Aiguafreda i van obligar a tancar un túnel de la carretera C-17 a l’altura de Mollet del Vallès per una gran quantitat d’aigua acumulada.

Les fortes tempestes també van afectar altres indrets d’Espanya com Conca o Albacete.

tracking