SEGRE

PANORAMA

El partit d'Íñigo Errejón decideix per majoria presentar-se el 10-N

Les bases de Més Madrid decidiran dimecres qui encapçalarà la candidatura || El

Alguns  participants en l’assemblea que va celebrar ahir el partit Més Madrid.

Alguns participants en l’assemblea que va celebrar ahir el partit Més Madrid.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La militància i els càrrecs públics de Més Madrid, el partit d’Íñigo Errejón, van aprovar ahir en una votació a mà alçada, en la qual van participar prop de 500 persones, que la formació faci el salt a la política estatal i es presenti a les eleccions generals del 10 de novembre, decisió que es farà oficial en una assemblea que tindrà lloc dimecres que ve. Errejón, el nom que més sona per encapçalar aquesta candidatura i el candidat que la formació considera més lògic, no va assistir a l’assemblea celebrada ahir perquè no va voler “influir en la decisió de la militància”. Durant la trobada no es van anunciar més detalls respecte a l’abast territorial que tindrà la candidatura de Més Madrid, formació que fins ara ha circumscrit l’activitat a l’àmbit de la Comunitat de Madrid.

Després de finalitzar la reunió la regidora de Més Madrid a l’ajuntament de la capital, Inés Sabanés, va assegurar que les bases van donar “un mandat clar, anar a les eleccions, i un segon mandat clar, que s’entén majoritàriament que qui millor pot expressar el sentit d’aquesta candidatura és Íñigo Errejón”. Malgrat que Sabanés va apuntar que algunes veus plantejaven que fos una dona la que encapçalés la candidatura. La designació d’Errejón com a candidat implicaria la seua renúncia a seguir com a portaveu de Més Madrid a l’Assemblea de Madrid, càrrec que ostenta en l’actualitat. La repetició electoral del 10 de novembre ha tornat Íñigo Errejón al centre del debat polític.

Durant les últimes setmanes, el que va ser el número dos d’Unides Podem ha llançat missatges en què es pronuncia a favor del fet que el seu antic partit facilités la investidura de Pedro Sánchez i renunciés a formar part d’un govern de coalició amb els socialistes, opció defensada pel líder morat, Pablo Iglesias. La hipòtesi de la irrupció de Més Madrid el pròxim 10 de novembre no ha agradat al cofundador de Podem, Juan Carlos Monedero, que ahir va criticar l’augment de la “fragmentació” política a causa d’“una esquerra útil a la dreta i al bipartidisme” i va assenyalar com a exemples la pèrdua d’ajuntaments i escons a causa de les divisions. En aquesta mateixa línia es va pronunciar l’alcaldessa de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que va afirmar que la candidatura de Més Madrid a les eleccions generals és “molt positiva” perquè ajuda a “fragmentar el vot de l’esquerra”.

Sánchez crida a la “mobilització” de l’esquerra per evitar el bloqueig

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, va demanar ahir en una carta a la militància “mobilització de tots els progressistes”, tant a aquells que van votar el partit fa cinc mesos com els que “es van inclinar per altres opcions”, per tal d’evitar que a les pròximes eleccions es repeteixi el bloqueig. I és que la gran por dels socialistes és que el pròxim dia 10 de novembre una gran part dels ciutadans cridats a l’urna no exerceixi el seu dret al vot. Sánchez va culpar Podem d’haver permès la celebració d’uns nous comicis i Partit Popular i Ciutadans d’ajudar el bloqueig.

Alguns  participants en l’assemblea que va celebrar ahir el partit Més Madrid.

Alguns participants en l’assemblea que va celebrar ahir el partit Més Madrid.EFE

tracking