SEGRE

POLÍTICA PROCÉS

Iceta no veu l'amnistia com una opció per als presos

Defensa l’aplicació del 155 si “es trenca amb la Constitució” || Demana nous comicis perquè “el Govern està dividit”

Imatge d’arxiu del líder del PSC, Miquel Iceta.

Imatge d’arxiu del líder del PSC, Miquel Iceta.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va considerar ahir que “no es donen les condicions” per articular una possible llei d’amnistia que permetés als polítics presos pel procés sortir de la presó després que es doni a conèixer la sentència, una cosa prevista per als pròxims dies.

En una entrevista concedida al diari El Punt Avui, el socialista va afirmar que “l’amnistia no correspon amb el que ha passat, és l’oblit, és a dir que no ha passat res perquè considerem que les lleis que hi havia en aquells moments no eren justes. I no es donen aquestes circumstàncies”. Iceta va descartar també l’absolució perquè, sota el seu criteri, “com a mínim, hi ha hagut desobediència”. El líder del PSC va dir que Catalunya “no té dret a l’autodeterminació” i va afirmar que el 155 s’hauria de tornar a aplicar si “es trenca amb la Constitució” i es va mostrar partidari d’una repetició electoral a la comunitat, ja que el Govern “està dividit, esgotat i desorientat”, cosa que dificultaria fins i tot donar una resposta unitària a la sentència i va assenyalar que uns nous comicis no allunyen la possibilitat de donar suport a uns pressupostos a Catalunya, en canvi la confrontació sí.

Buch assegura que l’ús del gas pebre serà “excepcional”

El conseller d’Interior, Miquel Buch, va assegurar ahir que les noves eines de les quals disposarà el cos dels Mossos d’Esquadra per fer front a les manifestacions complicades s’utilitzaran de “manera excepcional” i seguint uns criteris “de proporcionalitat i congruència.” Aquestes declaracions van arribar al donar-se a conèixer que la policia autonòmica sospesava utilitzar el gas pebre a les manifestacions previstes després de la sentència per l’1-O, malgrat que disposen d’aquest instrument des del 2003, quan es va prohibir utilitzar les pilotes de goma. “És tan excepcional que fins ara no s’ha utilitzat mai”, va asseverar Buch, que també va recordar que al capdavant dels antidisturbis hi ha una persona amb “experiència en mediació”.

tracking