SEGRE

PANORAMA

Torra carrega contra l'Estat per “construir un relat de violència” abans de la resolució de l'1-O

Els independentistes consideren un “muntatge” l’operatiu || Cunillera emmarca les detencions en la “prevenció de possibles actes delictius”, Cs insisteix en el 155 i el PP culpa el president per “bel·licista”

473338_1.jpg

473338_1.jpgAMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’independentisme va donar ahir un missatge d’unitat i va censurar sense fissures l’operació de la Guàrdia Civil per haver detingut nou activistes dels CDR. Així, el president de la Generalitat, Quim Torra, va advertir que l’Estat “està intentant construir un relat de violència” abans de la publicació de la sentència del Tribunal Suprem per l’1-O. Per la seua banda, Aurora Madaula, diputada de JxCat al Parlament, va qualificar de “muntatge” l’operatiu. La lleidatana Marta Vilalta, secretària general adjunta d’ERC, va remarcar que les detencions formen part d’una “operació d’Estat” per associar independentisme i terrorisme. Eulàlia Reguant, de la CUP, va afirmar que Madrid vol infondre “por” a Catalunya per desmobilitzar el sobiranisme. El líder d’En Comú, Jaume Asens, es va mostrar “preocupat” per si el que ha passat genera “crispació”. Per la seua banda, milers de persones van sortir als carrers a Catalunya per solidaritzar-se amb els detinguts. A Lleida, poc menys de tres-centes persones es van concentrar pacíficament al davant de la subdelegació del Govern. Tot seguit, van emprendre una marxa cap a la seu del PSC i, després de protestar, van acabar a la Paeria, lloc en què cada dilluns des de fa gairebé dos anys els cantaires exigeixen la llibertat dels presos. També hi va haver protestes en altres punts de la província, com Tàrrega, Cervera, Guissona, Tremp, Solsona o la Seu. A Sabadell, unes 4.000 persones van omplir la plaça Sant Roc. A Barcelona, milers es van donar cita als voltants de la caserna de la Guàrdia Civil a Gràcia, fortament custodiada pels Mossos. També hi va haver marxes davant dels quarters de la Guàrdia Civil a Girona, Manresa, Berga o Vic. A Reus, alguns manifestants van tallar les vies del tren.

La delegada del Govern a Catalunya, la lleidatana Teresa Cunillera, va emmarcar els arrestos en la “prevenció de possibles actes delictius”. Lorena Roldán, dirigent de Cs, va ironitzar amb el fet que “ara ja sabem al que es referia Torra amb el premeu, premeu el detonador”. El líder taronja, Albert Rivera, va aprofitar per demanar de nou el 155, i el secretari general del PP català, Daniel Serrano, va culpar del succés Torra pel seu llenguatge “bel·licista”.

473338_2.jpg

473338_2.jpgAMADO FORROLLA

473338_3.jpg

473338_3.jpgAMADO FORROLLA

473338_4.jpg

473338_4.jpgAMADO FORROLLA

473338_5.jpg

473338_5.jpgAMADO FORROLLA

473338_6.jpg

473338_6.jpgAMADO FORROLLA

tracking