SEGRE

El Ministeri d'Interior envia diversos grups d'antiavalots a Catalunya

Estaria previst el desplegament esglaonat d’uns 750 efectius procedents de diversos punts d’Espanya

Furgons de la Policia Nacional a Lleida després de l'1-O.

El Ministeri d'Interior envia diversos grups d'antiavalots a CatalunyaMagdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri d’Interior ha iniciat ja el reforç de la seguretat a Catalunya amb motiu del segon aniversari de l’1-0 amb el desplegament esglaonat i en coordinació amb els Mossos d’agents de la Unitat d’Intervenció Policial (UIP), els antiavalots. Fonts d’Interior expliquen a l’agència Efe que el dispositiu de reforç forma part de la "normalitat policial" davant de situacions que poden incidir en la seguretat ciutadana i en edificis de l’Administració de l’Estat.

El desplegament de més agents antiavalots a Catalunya ja s’ha iniciat, encara que el nombre total d’efectius que es traslladaran a aquesta comunitat no està tancat definitivament, ja que pot variar en funció de les necessitats que considerin els comandaments de la Policia Nacional i els Mossos d’Esquadra.

Segons les fonts consultades, el nombre d’efectius s’anirà adaptant a les anàlisis dels experts i la intensitat de les protestes. De fet, en aquests estudis ja s’ha tingut en compte la detenció de les nou persones vinculades amb els CDR i que demà passaran a disposició d’un jutge de l’Audiència Nacional.

Altres fonts policials detallen a Efe que, en principi, està previst el desplegament esglaonat de 15 grups d’UIP, uns 750 efectius, procedents de diversos punts d’Espanya. No obstant això, aquest número podria ser inferior, ja que està previst el reforç de seguretat a Saragossa amb motiu de la festa del Pilar i també a València pel 9 d’octubre, dia de la Comunitat Valenciana i la celebració del qual fa dos anys també es va veure entelada per greus aldarulls i detencions.

tracking