SEGRE

PARTITS ELECCIONS

Sánchez espera un vot “pragmàtic” el 10-N i Iglesias “pren nota” del gir de Compromís

Calvo reitera que el PSOE intentarà governar en solitari després de les eleccions || Podem Andalusia aprova presentar-se com Endavant a les generals i Errejón sospesa presentar-se també a Catalunya

Meritxell Batet, presidenta del Congrés, ahir, després de segellar amb Felip VI la dissolució de les Corts.

Meritxell Batet, presidenta del Congrés, ahir, després de segellar amb Felip VI la dissolució de les Corts.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, va vaticinar ahir que el vot dels ciutadans a les generals del 10 de novembre serà “més pragmàtic que ideològic”, alhora que va confiar a guanyar amb avantatge els comicis. En declaracions a la premsa des de l’Assemblea General de l’ONU, a Nova York, va manifestar que no tots els vots que perdi Ciutadans aniran al PP, i va apuntar que el PSOE podria pescar suports al calador d’Albert Rivera. I és que els socialistes confien a poder governar en solitari després del 10-N, segons va reiterar ahir la vicepresidenta de l’Executiu central en funcions, Carmen Calvo. D’altra banda, Sánchez també va assegurar que no li preocupa que l’exnúmero 2 de Podem Íñigo Errejón es presenti per Més Madrid a les eleccions. En aquest sentit, va suggerir que el principal perjudicat del seu retorn al panorama polític estatal serà Unides Podem. Tanmateix, Noelia Vera, portaveu de la formació morada, va assegurar que als de Pablo Iglesias no els “treu el son” que Compromís prefereixi una aliança amb Errejón. Així doncs, va afirmar que “tant les confluències com la relació amb els socis i germans polítics segueix intacta”. No obstant, el líder de Podem, Pablo Iglesias, va subratllar que “pren nota” del pacte dels nacionalistes valencians amb Més Madrid. Per la seua banda, el portaveu d’En Marea, Luis Villares, va admetre “contactes permanents” amb l’entorn d’Errejón de cara a segellar un acord electoral que els deslligaria d’Iglesias. Al contrari, els líders morats a les Balears, Euskadi i Castella i Lleó van reafirmar el seu compromís amb Podem i van avisar que “no hi ha més espai” a l’esquerra per a nous partits.

A l’espera de la decisió que prengui avui la cúpula de Més Madrid, Joan Baldoví, dirigent de Compromís, va avançar ahir que Errejón sospesa presentar-se, a més del País Valencià, a Madrid i “en algunes circumscripcions d’Andalusia i Catalunya”. També va assenyalar l’interès de la Chunta Aragonesista d’anar amb Errejón a Aragó i de la possible aliança amb Coalició per Melilla. A més, està pendent la decisió que adoptin les bases d’Equo.

Per la seua banda, l’Executiva de Podem Andalusia va fer ahir un pas més per presentar una candidatura autònoma a les eleccions del 10 de novembre. I és que els de Teresa Rodríguez van avalar la marca Endavant per als comicis i van donar llum verda a comptar amb grup propi dins d’Unides Podem al Congrés.

Cs reitera el ‘no’ a anar amb el PP, que vol Rosa Díez

La dirigent de Cs Inés Arrimadas va descartar de nou ahir pactar amb el Partit Popular una coalició electoral de cara als comicis del 10 de novembre. Referent a aquesta qüestió, en la línia ja marcada pels d’Albert Rivera, va allargar la mà als populars per tancar acords després de les votacions. “Hem de sumar sens dubte amb el PP, però més enllà del que vulgui o necessiti el PP crec que s’ha de fer d’una manera més intel·ligent, que és que cada un defensi el seu projecte”, va explicar. D’aquesta manera, Arrimadas va tornar a rebutjar l’oferta reiterada ahir per la popular Cayetana Álvarez de Toledo, que va oferir a la dirigent taronja el primer lloc per Barcelona d’una eventual llista coalitzada. “Fins i tot quan està pujant el PP a les enquestes i baixant Ciutadans, faig aquesta oferta des de la generositat perquè aquesta coalició és imprescindible”, va manifestar. D’altra banda, Álvarez de Toledo es va mostrar partidària de fitxar l’exsocialista i fundadora d’UPyD Rosa Díez amb l’objectiu de construir un “espai amplíssim del constitucionalisme, amb gent que ve de tots llocs, gent que està fins i tot a la socialdemocràcia”. Al seu torn, el líder del PP català, Alejandro Fernández, va afirmar que els arguments de Cs per rebutjar Espanya Suma són “mediocres”.

Meritxell Batet, presidenta del Congrés, ahir, després de segellar amb Felip VI la dissolució de les Corts.

Meritxell Batet, presidenta del Congrés, ahir, després de segellar amb Felip VI la dissolució de les Corts.EFE

Meritxell Batet, presidenta del Congrés, ahir, després de segellar amb Felip VI la dissolució de les Corts.

Meritxell Batet, presidenta del Congrés, ahir, després de segellar amb Felip VI la dissolució de les Corts.EFE

tracking