SEGRE

SUCCESSOS BARCELONA

Busquen un nadó a qui el pare va llançar al riu Besòs

El progenitor és un adolescent de setze anys que es troba detingut || El van descobrir quan intentava enterrar-lo

Els mossos i els bombers, ahir durant les tasques de recerca.

Els mossos i els bombers, ahir durant les tasques de recerca.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diverses unitats dels Mossos d’Esquadra, Policia Local, Bombers i Salvament Marítim busquen des de dimarts a la tarda, sense èxit, un nadó de pocs dies al qual el pare, un jove de setze anys i d’origen sud-americà, hauria llançat al riu Besòs a l’altura de Sant Adrià, a Barcelona.

Segons fonts de la investigació, el progenitor, per al qual es va ordenar l’internament en règim tancat, va ser sorprès per diverses persones quan es disposava a enterrar el petit, moment en què el va llançar a l’aigua. Posteriorment, es va dirigir a un bar tot xop amb una tovallola al coll i vint euros i va intentar que els amos li demanessin un taxi, però el seu pare, que es va personar al lloc, el va convèncer per anar a la comissaria dels mossos i confessar. Va ser aleshores quan la Fiscalia de Menors va obrir una investigació i el jove va quedar detingut.

Es va rebaixar el nivell de l’aigua amb barreres per facilitar que l’operatiu pogués pentinar el riu

Segons la intendenta dels Mossos, Montse Estruc, el dispositiu de recerca es va posar en marxa després que un dels testimonis donés l’avís. Aquest va explicar que havia vist un noi a prop del riu amb una maleta en la qual portava “el que semblava un nadó”. La bossa va ser trobada per la policia catalana al punt en el qual el pare del nounat els va indicar que l’havia llançat.

A l’interior, s’hi van trobar algunes peces de roba i sang, la qual cosa va fer sospitar els agents que l’hauria utilitzat per transportar el cos del petit fins al riu. Al llarg del dia d’ahir, i per facilitar les tasques de l’operatiu, es van col·locar unes barreres per intentar reduir el cabal del riu, amb la qual cosa es va aconseguir que en algunes zones l’aigua no superés els quaranta centímetres de volum.

El subcap dels Bombers de la Generalitat, Rafael Esteban, va assegurar que els agents i unitats canines estan pentinant el riu fins a la desembocadura, però que la densitat de diversos canyars haurien dificultat l’exploració. “És una recerca molt complicada, perquè no busquem una persona gaire gran.” Les tasques de recerca es reprendran avui amb el mateix nombre d’efectius.

tracking