SEGRE

El PSOE, amb un 34,2% d'estimació de vot, el doble que el segon

El baròmetre xifra l’abstenció en el 12,4%

El PSOE, al capdavant amb un 34,2% d'estimació de vot, el doble que el segon

El PSOE, al capdavant amb un 34,2% d'estimació de vot, el doble que el segonEuropa Press

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Baròmetre d’Opinió del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) corresponent al mes de setembre ha tornat a realitzar estimacions de vot, en contra de la política que venia aplicant l’organisme des de l’arribada de José Félix Tezanos, i atorga el lideratge al PSOE amb un suport que es calcula del 34,2%, el doble que el PP, que és segon amb el 17,1%. L’abstenció es xifra en el 12,4%.

En concret, el CIS calcula al PSOE una estimació de vot del 34,2%, gairebé cinc punts i mig (5,52) per sobre del seu resultat del 28 d’abril., però per sota del 41,3% en intenció directa de vot que va registrar al juliol.

El PP figura en segon lloc amb el 17,1%, mig punt més que a l’abril, i darrere figuren Unidas Podemos, sumant 15,5% amb Podemos, IU i les confluències. Ciutadans es queda en el 12,9% i Vox en el 7,5%.

Pel que fa als partits catalans, ERC i JxCat també repetirien gairebé els mateixos resultats que les anteriors eleccions espanyoles. El CIS dona a ERC un 3,7% dels vots i el 28-A va obtenir el 3,8%. En canvi, si es compara amb el darrer baròmetre del juliol, el partit d'Oriol Junqueras perdria vuit dècimes. En el cas de JxCat, el baròmetre li atorga el 2%, molt poc per sobre de l'1,9% del 28-A i lleugerament per sobre l'últim baròmetre del juliol.

L’enquesta es va realitzar en els 18 primers dies de setembre, quan s’estava negociant la investidura de Pedro Sánchez i just quan se certificava la impossibilitat d’un acord. Encara no estava en ment dels entrevistats la presentació del partit d’Íñigo Errejón.

tracking