SEGRE

REGNE UNIT POLÍTICA

Johnson exigeix una moció de censura a l'oposició al reobrir-se el Parlament

Reclamen que es disculpi davant d’Isabel II

El primer ministre, Boris Johnson, ahir durant la primera sessió del Parlament al reobrir-se.

El primer ministre, Boris Johnson, ahir durant la primera sessió del Parlament al reobrir-se.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Cambra dels Comuns va reprendre ahir l’activitat després del dictamen emès dimarts pel Tribunal Suprem, que va considerar “il·legal” i “nul·la” la suspensió ordenada a l’agost pel primer ministre, Boris Johnson. El president del Parlament, el conservador John Bercow, va assenyalar que, per reflectir la resolució judicial, al butlletí parlamentari constarà que les sessions van ser “ajornades” des del 10 setembre fins ahir i no suspeses.

El primer a comparèixer a la Cambra va ser l’advocat de l’Estat, Geoffrey Cox, que va afirmar que el Govern conservador va actuar “de bona fe” quan va decretar la suspensió del Parlament en vigílies del Brexit, previst per al 31 d’octubre.

L’advocat de l’Estat afirma que el Govern va tancar la Cambra actuant “de bona fe”

Per la seua part, el líder del partit Laborista, Jeremy Corbyn, així com altres formacions de l’oposició, van tornar a demanar la dimissió de Johnson i la celebració d’eleccions anticipades tan aviat com quedi descartada de facto una sortida sense acord amb Brussel·les. Corbyn també va exigir a Johnson que es disculpi davant dels britànics i davant de la reina Isabel II, per sol·licitar-li, complint amb el protocol, la seua participació en una qüestió que s’ha demostrat que era il·legal.

Durant la intervenció, el primer ministre va afirmar que l’alt tribunal “es va equivocar al dictar la sentència” perquè s’ha pronunciat sobre un tema “de naturalesa política” i va instar els parlamentaris a presentar una moció de censura per fer caure el seu Govern i aconseguir així la convocatòria d’eleccions legislatives, abans de retreure als laboristes que votessin fins en dos ocasions en contra de la seua petició de convocar comicis avançats, abans d’assegurar que no demanarà una pròrroga per treure el Regne Unit de la Unió Europea.

tracking