SEGRE

PANORAMA

Advocats de les defenses dels CDR insisteixen en la vulneració de drets

“L’empresonament no està justificat”, diuen

Protesta per l’empresonament dels CDR, dijous a les Borges.

Protesta per l’empresonament dels CDR, dijous a les Borges.AJUNTAMENT DE LES BORGES BLANQUES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els advocats d’Alerta Solidària, que representen cinc dels set CDR empresonats a la presó de Soto del Real per ordre de l’Audiència Nacional i acusats de terrorisme, van insistir ahir a denunciar vulneracions de drets des que es van produir els arrestos dilluns. En aquest sentit, la lletrada Eva Pous va explicar que “la vulneració s’ha produït al llarg de tot el dispositiu i del procediment”.

Així mateix, Pous es va mostrar “preocupada” perquè la Guàrdia Civil ha impedit que Alerta Solidària es posi en contacte amb els advocats d’ofici que defensen els altres dos CDR empresonats. “És una situació estranya”, va subratllar. “Des del primer moment pensem que hi ha hagut pressions sobre aquestes dos persones que han declinat no tenir un advocat que no sigui d’ofici”, va manifestar Pous.

Gravacions dels detinguts entre ells, base de la investigació de la Guàrdia Civil

Per la seua banda, els lletrats d’Alerta Solidària ja preparen un recurs contra les ordres de presó preventiva perquè, segons el seu entendre, no estan “justificades al no existir ni risc de fuga ni risc de destrucció de proves”.

Per la seua banda, fonts jurídiques van informar ahir a Europa Press de l’existència d’enregistraments dels detinguts que entre ells mateixos s’autodenominaven membres de l’Equip de Resposta Tàctica (ERT), organització qualificada per part dels investigadors de terrorista i sobre la qual la Guàrdia Civil té obertes més línies d’investigació.

En paral·lel, la Moncloa va admetre ahir que el ministre de l’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, va demanar “més concreció” a la Guàrdia Civil sobre la denominada operació Judes, tal com va avançar la premsa de Madrid. El mateix Marlaska, d’altra banda, també va negar paral·lelismes entre els CDR arrestats i la banda terrorista ETA.

tracking