SEGRE

PARTITS POLÈMICA

La cúpula de Podem a Múrcia planta Iglesias i s'uneix a Errejón

Equo es presentarà amb Més País, encara que a Catalunya seguirà de la mà dels comuns || Endavant Andalusia fa una crida a evitar la fragmentació de l’esquerra

Els dos exlíders de Podem a Múrcia, Óscar Urralburu i María Giménez, ahir.

Els dos exlíders de Podem a Múrcia, Óscar Urralburu i María Giménez, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La irrupció d’Íñigo Errejón amb la plataforma Més País a la política estatal va continuar sacsejant ahir els fonaments de Podem. I és que els dos principals dirigents morats a Múrcia van anunciar que planten els de Pablo Iglesias i que es presentaran a les eleccions del novembre amb Errejón. “El projecte de Podem que vam voler construir ja no existeix”, va manifestar el fins ara secretari general de Podem a Múrcia, Óscar Urralburu, que encapçalarà la llista murciana de Més País al Congrés. Urralburu va lamentar que Podem “hagi anat canviant de rumb i ara no tinguem espai per desenvolupar la feina”. En la mateixa línia, la fins ara número dos, María Giménez, va argumentar que els seus “compromisos” segueixen intactes i que, per això, se’n va a Més País. La reacció dels d’Iglesias no es va fer esperar i Javier Sánchez Serna, portaveu de la gestora que ha pres les regnes de Podem en aquesta regió, va carregar contra Urralburu per “muntar” un nou partit “mentre cobrava de Podem”.

Per una altra banda, les bases d’Equo han decidit anar a les generals amb Més País. D’aquesta manera, el resultat de la votació, que es va saber ahir, xoca amb la voluntat del fins ara únic diputat que tenien al Congrés, Juantxo López de Uralde, que prefereix anar amb Iglesias. En qualsevol cas, Equo Catalunya va advertir que, malgrat aquesta decisió, anirà a les eleccions amb els comuns i Podem. Davant d’aquest panorama, la líder andalusa de Podem, Teresa Rodríguez, va fer una crida a evitar la fragmentació de l’esquerra.

tracking