SEGRE

PANORAMA

Moncloa branda el 155 i l'aplicarà “si es donen les circumstàncies”

Portarà al Constitucional resolucions del Parlament sobre desobediència i contra la presència de Policia i Guàrdia Civil || Torra diu que és “un atac a la democràcia”

Discussió del diputat de Cs Carlos Carrizosa amb el republicà Ernest Maragall, dijous.

Discussió del diputat de Cs Carlos Carrizosa amb el republicà Ernest Maragall, dijous.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les reaccions al polèmic final del debat de política general al Parlament de dijous van seguir ahir al finalitzar la reunió del Consell de Ministres a la Moncloa. La portaveu del Govern en funcions, Isabel Celaá, va advertir la Generalitat que “si es donen les circumstàncies” l’Executiu socialista aplicarà de nou el 155 a Catalunya. Tot i així, va afegir que, en aquests moments, “no es donen”. No obstant, Celaá va comunicar que portaran al Tribunal Constitucional algunes de les resolucions aprovades per la Cambra catalana. D’aquesta manera, impugnaran la que insta a la retirada de la Guàrdia Civil de Catalunya, la que advoca per treballar per l’amnistia per als presos independentistes en cas que siguin condemnats per l’1-O i la que assenyala la “legitimitat” de la desobediència per avançar cap a la independència. “Són un atac a la convivència entre catalans”, va afirmar Celaá, que també va felicitar la Guàrdia Civil per haver efectuat “un treball discret i digne” en l’operació contra diversos membres dels CDR que han estat acusats de terrorisme per l’Audiència Nacional.

El president de la Generalitat, Quim Torra, per la seua part, va qualificar d’“atac a la democràcia” la decisió del Govern central de recórrer aquestes resolucions. En aquesta mateixa línia, Eduard Pujol, portaveu parlamentari de JxCat, va dir que és un “disbarat”. D’altra banda, la líder dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, va carregar contra Cs per convertir l’hemicicle en un “circ” per guanyar vots a Espanya. “La seua estratègia ens omple d’indignació”, va subratllar. Per la seua part, i en la línia del Govern central, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va acusar els independentistes de pervertir el Parlament a l’enfrontar la seua legitimitat amb la del poder judicial. “No és acceptable”, va defensar. Al seu torn, el diputat de Cs Carlos Carrizosa, protagonista de la monumental esbroncada de dijous al Parlament, va assegurar, respecte als crits de “llibertat” dels sobiranistes, que una cosa així “no va passar ni en les pitjors èpoques del País Basc”. “Milions de catalans tenen por dels separatistes radicalitzats que s’organitzen per a la violència”, va afirmar, per la seua part, la portaveu taronja al Parlament, Lorena Roldán. El secretari general del PP, Teodoro García-Egea, va apressar a aplicar la Constitució ja.

tracking