SEGRE

OBITUARI POLÍTICA

França acomiada amb màxims honors l'expresident conservador Jacques Chirac

El president Emmanuel Macron al costat del fèretre de Jacques Chirac durant la cerimònia d’ahir.

El president Emmanuel Macron al costat del fèretre de Jacques Chirac durant la cerimònia d’ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fèretre amb les restes mortals del que va ser president de França i copríncep d’Andorra entre el 1995 i el 2007, el conservador Jacques Chirac, ja reposa al cementiri parisenc de Montparnasse, després que ahir se celebrés una jornada d’homenatges, tant polítics com ciutadans, en què van assistir una trentena de líders internacionals i representants de la política actual i històrica de França. Gairebé 7.000 persones van desfilar pel Palau dels Invàlids des de diumenge per retre el seu particular homenatge a l’expresident, que va morir la setmana passada als 86 anys.

La jornada es va iniciar a les 9.30 hores amb una cerimònia familiar que va ser precedida per un homenatge militar en presència de l’actual president, Emmanuel Macron, que va optar per no pronunciar cap discurs.

A continuació, el fèretre, cobert amb la bandera francesa, es va traslladar fins a l’església de Sant Sulpici, on es va celebrar una cerimònia oficial presidida per l’arquebisbe de París, Michel Aupetit, que va lloar la visió política de Chirac en un aplaudit discurs.

tracking