SEGRE

TRIBUNALS TRAGÈDIA

Presó permanent revisable per a l'assassina de Gabriel

Ana Julia Quezada és la primera dona condemnada a la pena màxima a Espanya || Un jurat popular la va declarar culpable

Ana Julia Quezada durant la primera sessió del judici.

Ana Julia Quezada durant la primera sessió del judici.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Nacional d’Almeria ha condemnat a la pena de presó permanent revisable, la màxima pena que contempla la llei, Ana Julia Quezada, per assassinar amb traïdoria el nen Gabriel Cruz, de vuit anys, el febrer del 2018 a una finca familiar situada a Rodalquilar, tal com va declarar provat per majoria un jurat popular.

A la sentència, notificada ahir a les parts, es considera Quezada autora d’un delicte d’assassinat amb la circumstància d’agreujant de parentiu. La magistrada Alejandra Dodero, li ha imposat vuit anys i tres mesos més d’empresonament per dos delictes de lesions psíquiques i contra la integritat moral dels pares del petit.

Quezada ha d’abonar les despeses que va ocasionar a l’Estat la recerca del petit, 200.203 €

La magistrada va recordar que al produir-se la traïdoria sorprenent i la convivencial amb el pare del menor, la llei contempla que el delicte d’assassinat sigui castigat amb 15 a 25 anys de presó i al ser la víctima menor de 16 anys la pena que li correspon és de presó permanent revisable.

La resolució també obliga l’acusada a abonar, en concepte de responsabilitat civil, 250.000 euros a cada progenitor del menor en concepte de danys morals, així com la prohibició d’atansar-se a menys de 500 metres d’ells durant 30 anys. Al costat d’això, haurà d’abonar les despeses ocasionades a l’Estat per les diverses tasques de recerca del menor, que ascendeixen a la suma de 200.203 euros.

Ana Julia Quezada, de nacionalitat dominicana i 45 anys, és la primera dona que rep aquesta condemna a Espanya, una pena que va ser sol·licitada tant per la fiscal com per l’advocat dels pares del nen. Des que es va introduir al Codi Penal l’any 2015, després de ser aprovada pel Partit Popular, la presó permanent revisable s’ha imposat ja en onze ocasions. La sentència porta el compliment íntegre d’entre 25 i 35 anys de presó, depenent del tipus del delicte i de si la pena és per un o diversos delictes, fet que es revisa després.

Les parts tenen 10 dies per poder recórrer la sentència davant del Tribunal Superior de Justícia.

tracking