SEGRE

POLÍTICA PRECAMPANYA

PSOE i PP ressusciten el bipartidisme

Els socialistes afirmen ser l’antídot per acabar amb el “bloqueig” || El Partit Popular s’erigeix com l’única formació que pot treure Sánchez de la Moncloa

El líder dels socialistes, Pedro Sánchez, ahir a la presentació del lema del PSOE per al 10-N.

El líder dels socialistes, Pedro Sánchez, ahir a la presentació del lema del PSOE per al 10-N.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A poc més d’un mes per a la celebració d’uns nous comicis generals, el proper 10 de novembre, PSOE i Partit Popular es reivindiquen com l’“única alternativa” de Govern. Mentre que els socialistes es veuen com l’“opció” capaç de trencar amb el bloqueig, els populars afirmen que la seua formació és l’única que pot sumar prou escons perquè Pedro Sánchez no pugui repetir a la Moncloa. Ahir, el líder dels socialistes i president en funcions, Pedro Sánchez, va anunciar el seu lema de precampanya “Ara, Govern. Ara, Espanya” i va presentar al seu partit com un “projecte generós, que no exclourà ningú” i que garantirà la governabilitat perquè és l’esquerra que “ni s’oculta ni s’avergonyeix mai de la paraula Espanya”. Va assenyalar que altres partits progressistes, inclòs el nou partit d’Íñigo Errejón, Més País, que es presentarà a les generals per primera vegada, “oculten i s’avergonyeixen” d’esmentar la paraula Espanya”. Durant la seua ponència, Sánchez es va definir com l’únic antídot al “bloqueig” polític apel·lant al vot de tots aquells que no vulguin continuar amb una espiral d’inestabilitat. “Som l’única força que pot oferir estabilitat i sentit de l’Estat, i un full de ruta clar. Ningú més està en condicions de fer-ho. Això és el que explicarem, que tancarem l’etapa d’interinitat i n’obrim una d’estabilitat. Ningú més pot fer-ho”, va asseverar.

Per la seua part, el secretari general del PP, Teodoro García Egea, va erigir ahir els populars com l’única “alternativa” possible al president del Govern en funcions, després que el seu intent de fer una coalició amb Cs amb el nom Espanya Suma fracassés, ja que el termini per registrar possibles aliances va finalitzar ahir a les 14.00 hores de la tarda.

Sánchez critica que les formacions d’esquerres s’avergonyeixin d’“utilitzar la paraula Espanya” El PP lamenta el fracàs de la coalició amb Cs i es posiciona com la millor opció de centredreta

“Des d’aquest mateix moment que ha acabat el termini per presentar les coalicions electorals, la proposta electoral que és capaç d’aconseguir un escó més que Sánchez avui més que mai és el Partit Popular”, va afirmar Egea després de reunir-se a Barcelona amb el comitè de direcció del partit encapçalat pel líder popular, Pablo Casado.

Segons ell, fins a les eleccions del 10 de novembre “hi haurà una alternativa, una aposta sòlida pels principis del constitucionalisme, amb el logo del PP però amb l’esperit d’Espanya Suma”. Per això, malgrat que no es presentaran a les eleccions sota la marca de la coalició, sinó amb la del Partit Popular, García Egea va reivindicar que “a la ment de tots els espanyols ja visibilitzen el PP com un partit que és capaç d’unir” i com el partit que representa la unió del constitucionalisme de centredreta”.

En un altre ordre de coses, Unides Podem va considerar ahir que almenys s’han de realitzar dos debats electorals entre els candidats dels principals partits durant la campanya. Per la seua part, el PSOE debatrà dijous les diferents opcions plantejades per les televisions per decidir en quins debats participarà Pedro Sánchez.

tracking