SEGRE

POLÍTICA

Puigdemont nega els vincles amb els CDR a la presó: És una narrativa per aturar-me

Subratlla que "és una fantasia pensar que hi ha una drecera que no passi pel civisme i la no-violència"

Puigdemont nega els vincles amb els CDR a la presó: És una narrativa per aturar-me

Puigdemont nega els vincles amb els CDR a la presó: És una narrativa per aturar-meEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha afirmat que no ha tingut "cap tipus de relació" amb els membres dels comitès de defensa de la república (CDR) empresonats i ha augurat que tot forma part d’una "narrativa" per poder activar una euroordre per terrorisme i així aturar-lo.

En una entrevista a Catalunya Ràdio en el segon aniversari del referèndum unilateral de l’1-O, Puigdemont ha subratllat que és un "deliri i una fantasia pura i dura" pensar que ell, el president català, Quim Torra, i "el conjunt de l’independentisme hagin tingut algun tipus de temptació" cap a la violència.

Així, ha apuntat que l’operació de la Guàrdia Civil i l’Audiència Nacional per la qual es va detenir i va empresonar set persones per presumptament preparar actes d’índole terrorista formaria part d’una "narrativa" per atribuir-li a ell violència i així poder "marcar la casella de terrorisme en una euroordre".

Puigdemont ha recordat que ja han intentat extradir-lo a Espanya sense èxit i ha considerat que ara han generat aquesta "bestialitat tan gran" per provar d’aconseguir la seua entrega, "i si és per terrorisme, molt millor".

Ha incidit que no ha tingut "cap tipus de relació" ni ha rebut "material sensible" dels detinguts i, a més, ha subratllat que si li hagués arribat una proposta d’activar la via violenta, l’hauria rebutjat de forma "automàtica".

"És una fantasia pensar que hi ha una drecera que no passi pel civisme i la no-violència", ha subratllat el líder de JxCat.

A més, ha assegurat que no necessita "cap mitjancer" per poder parlar amb Quim Torra, després que la investigació de l’Audiència Nacional sobre els set detinguts apuntés com a "enllaç" a Anna Puigdemont, la seua germana.

tracking