SEGRE

ESNOTICIA

Sánchez dóna per fet poder aplicar el 155 malgrat que està en funcions

Anuncia un requeriment a la Mesa del Parlament per “promoure la fractura de la societat” || Critica el president Torra per “emparar” actuacions dels CDR

Sánchez va assistir ahir a un dinar míting celebrat a Osca amb militants socialistes.

Sánchez va assistir ahir a un dinar míting celebrat a Osca amb militants socialistes.EFE/JAVIER BLASCO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, va assegurar ahir, en el segon aniversari del referèndum independentista a Catalunya, que no vol arribar a l’“extrem” d’haver d’aplicar l’article 155 de la Constitució, però va aclarir que, si s’hi veu obligat, no suposarà “cap problema” el fet que l’Executiu es trobi en funcions.

De moment, el Govern estatal es disposa a impugnar les resolucions que la majoria independentista del Parlament va aprovar la setmana passada demanant la sortida de la Guàrdia Civil de Catalunya, una resposta institucional a la sentència del procés independentista i un acord per l’amnistia i l’autodeterminació.

A més, i segons va anunciar en una entrevista a la Cadena Ser, enviarà un “requeriment” a la Mesa del Parlament a l’estar promovent un tipus de resolucions polítiques que aprofundeixen en la “fractura” de la societat catalana.

Sánchez va demanar als independentistes que “deixin de jugar amb foc” i es desmarquin condemnant amb rotunditat qualsevol indici de violència perquè en el moment en què se situïn fora de la legalitat el seu Govern no dubtarà a adoptar “mesures extraordinàries”.

En aquest sentit, va admetre la gravetat de veure el president de la Generalitat, Quim Torra, “emparar” algunes de les actuacions, va dir, de membres dels CDR que han portat a la seua detenció per part de les forces de seguretat de l’Estat. “Això ens ha semblat greu. No amenacem, advertim”, va indicar.

En qualsevol cas, va instar que “no juguin amb foc” i va reclamar que condemnin els “indicis” de violència que procedeixen dels “elements radicals de l’independentisme”.

En un altre ordre de coses, el secretari general del PSOE i president del Govern espanyol en funcions va assegurar que si es produeix un refredament de l’economia a causa de la situació internacional, el seu executiu donarà una resposta “progressista” a fi que el repartiment de la riquesa “no sigui el que va fer el PP”, sinó un d’“equitatiu i just”.

Sánchez, durant una dinar míting a Osca davant de centenars de militants i responsables socialistes a Aragó, va fer aquesta afirmació després d’advertir que les urnes decidiran el proper 10 de novembre si Espanya segueix instal·lada “en el bloqueig” o opta per un govern “estable i coherent”.

Els lletrats del Senat ja van avalar que sí que es pot aplicar Els serveis jurídics del Senat ja van apuntar l’any 2015, a instàncies del PP, que un govern en funcions pot plantejar l’aplicació de l’article 155 a Catalunya i que la Diputació Permanent del Senat, estant la Cambra Alta dissolta per la convocatòria d’eleccions, té capacitat per debatre i aprovar o no les mesures que li presenta l’Executiu estatal.

Sánchez va assistir ahir a un dinar míting celebrat a Osca amb militants socialistes.

Sánchez va assistir ahir a un dinar míting celebrat a Osca amb militants socialistes.EFE/JAVIER BLASCO

tracking