SEGRE

Quatre morts en un atac amb ganivet contra policies a París

L’autor és un funcionari de les forces de seguretat franceses

Quatre morts en un atac amb ganivet contra policies a París

Quatre morts en un atac amb ganivet contra policies a ParísEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys quatre persones han mort en l’atac perpetrat amb ganivet per un funcionari de les forces de seguretat franceses contra altres agents a la Prefectura de Policia a París, va informar aquest dijous un representant sindical. El secretari regional del sindicat Alliance Police Nationale, Loïc Travers, va explicar a la premsa que l’autor de l’atac, un treballador del personal administratiu amb més de 20 anys d’experiència, va ser abatut per un altre policia amb una arma automàtica.

Segons Travers, l’agressor va començar l’atac al seu propi despatx, després de la qual cosa va sortir i va continuar l’agressió en altres dependències de la Prefectura, ubicada al costat de la catedral Notre Dame de París.

En el moment de l’atac, que va tenir lloc a les 13.00 hora local (11.00 GMT), les dependències policials es trobaven en plena activitat, va apuntar el representant policial.

Es desconeixen de moment les motivacions de l’atacant, però els primers elements facilitats pels mitjans apunten que es tracta d’un assumpte intern que afectava a l’agressor, que va utilitzar un ganivet ceràmic i va actuar sol|només.

Els ponts que donen accés a l’illa de la Cité, on s’ubica la Prefectura, han estat tancats pels autoritats, que també han clausurat la propera estació de metro. Així mateix, totes les persones no vinculades amb la investigació oberta van ser evacuades de la seu de la Prefectura.

El ministre francès de l’Interior, Christophe Castaner, va anar fins el lloc per controlar l’operatiu desplegat, i també va acudir al lloc el president francès, Emmanuel Macron. "París plora els seus aquesta tarda després d’aquest espantós atac. El balanç és greu. Diversos policies han perdut la vida. En el meu nom i el dels parisencs, els meus primers pensaments van cap a les famílies de les víctimes i els seus pròxims", va destacar a Twitter l’alcaldessa parisenca, Anne Hidalgo.

tracking