SEGRE

CRIM FRANÇA

Un atac a una comissaria de París provoca quatre morts

L’autor, un funcionari, va ser abatut pels agents || S’havia convertit feia 18 mesos a l’Islam i la seua dona està detinguda

Alguns agents i un furgó policial davant la prefectura de París on es va cometre l’atac.

Alguns agents i un furgó policial davant la prefectura de París on es va cometre l’atac.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys quatre persones, tres d’elles policies i un agent administratiu, van morir ahir apunyalades a la prefectura de la Policia de París. L’assaltant, que treballava al departament d’informàtica de l’esmentada jurisdicció, va morir al ser abatut per un dels agents que es trobava a l’edifici. Segons diverses fonts l’home feia 18 mesos que s’havia convertit a l’Islam.

Pel que sembla l’home hauria utilitzat un ganivet de cuina de ceràmica per perpetrar l’atac, ja que és molt difícil de detectar en els controls d’entrada, la qual cosa fa pensar als investigadors que va actuar de manera premeditada, encara que es desconeixen els motius pels quals va actuar, tot i que en mitjans policials i sindicals parlen d’un conflicte intern.

L’agressor hauria utilitzat un ganivet de ceràmica per no ser detectat pels controls d’entrada

L’agressor, de 45 anys, treballava des del 2003 a la prefectura i “mai no havia presentat el més mínim senyal d’alerta”. Després de l’atac es va decretar un perímetre de seguretat entorn de la seu, que es troba al centre de la capital francesa, davant de Notre-Dame. Fins al lloc es van desplaçar el ministre de l’Interior francès, Christophe Castaner, i el president francès, Emmanuel Macron.

La Fiscalia de París, en contacte amb el fiscal nacional antiterrorista, va obrir una investigació per aclarir la motivació de l’atac, i es va procedir a escorcollar el seu domicili per intentar obtenir dades. Durant l’escorcoll es va procedir a detenir la seua dona, encara que no van transcendir els motius de l’esmentat arrest.

Els fets es van produir tan sols un dies després que prop de 27.000 agents de la Policia de París sortissin als carrers en una gran manifestació per protestar per les seues dures condicions de treball, en les quals pateixen agressions i menyspreu social. Durant la marxa es va denunciar que 52 agents s’han suïcidat aquest any.

tracking