SEGRE

PANORAMA

Els 4 diputats de Lleida repeteixen a les llistes d'ERC, JxCat i PSC , el PP canvia de candidat i Gabarrell d'estrena per la CUP

Continuen Eritja i Granollers, Turull i Mínguez, respectivament || Moya segueix al capdavant dels Comuns, Gabarrell s’estrena per la CUP i el PP canvia de candidat

Turull, acompanyat per Rull i Sànchez, el mes de maig passat al Congrés dels Diputats.

Turull, acompanyat per Rull i Sànchez, el mes de maig passat al Congrés dels Diputats.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els actuals quatre diputats al Congrés per Lleida repetiran com a candidats a les eleccions generals del proper 10 de novembre a les llistes d’ERC (Xavier Erita i Inés Granollers), JxCat (Jordi Turull) i el PSC (Montse Mínguez). Així mateix, Jaume Moya seguirà també al capdavant dels Comuns mentre que l’exedil de la Paeria Francesc Gabarrell s’estrenarà com a candidat de la CUP, formació que es presenta per primera vegada a unes generals. La directiva del PP, per la seua part, aposta per Joan Simeón com a candidat, rellevant així el que ho va ser als anteriors comicis del 28 d’abril, Dante Pérez. A les files de JxCat, igual que Turull, repetiran com a caps de llista a Barcelona i Girona, respectivament, Jordi Sànchez i Josep Rull. Al contrari, Jaume Alonso-Cuevillas, advocat de Puigdemont i que va encapçalar la candidatura de JxCat a Girona el 28-A, passa a ocupar el quart lloc a la llista per Barcelona, de tal manera que el candidat per les comarques gironines el 10-N serà Joaquim Forn. Per la seua part, la CUP va revelar que Mireia Vehí encapçalarà la candidatura a Barcelona.

D’altra banda, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va anunciar ahir que el judici contra l’exdiputada de la CUP Mireia Boya i els antics membres de la Mesa del Parlament, entre els que hi ha les lleidatanes Anna Simó i Ramona Barrufet, queda ajornat i no se celebrarà a mitjans de novembre perquè dos lletrats de les defenses tenien altres judicis en aquestes dates.

El fiscal vol investigar en un jutjat de Madrid les filtracions de la causa secreta contra els CDR

D’altra banda, Fiscalia de l’Audiència Nacional va instar ahir el jutge Manuel García Castellón, que investiga nou activistes dels CDR per presumptes delictes de terrorisme, que derivi a un jutjat d’instrucció de Madrid una possible investigació sobre les filtracions que s’han produït de les interlocutòries d’aquesta causa, que es troba secreta.

Mentrestant, David Budria, un dels dos CDR que van ser arrestast el dia 23 i després alliberats, va assegurar, en una entrevista a Nació Digital, que són “caps de turc”. En aquest sentit, va sostenir que la causa en contra seu és un “muntatge polític”.

Marxa des de Tàrrega, resposta al Suprem

L’ANC i Òmnium van anunciar ahir que, el dia que es conegui la sentència, partiran cinc columnes a peu des de Tàrrega, Girona, Tarragona, Berga i Vic que, després de tres dies de camí, confluiran a Barcelona. Les anomenades Marxes per la Llibertat es dividiran en cinc etapes, tres de matutines i dos de vespertines. L’objectiu per a les dos entitats és que la ciutadania sigui “protagonista” de la rèplica al Tribunal Suprem.

tracking