SEGRE

REGNE UNIT BREXIT

Johnson demanarà a la UE

Per no incomplir la llei aprovada per evitar un Brexit dur || Tot i que Downing Street rebutja retardar la sortida

Una dona retoca un pastís que caricaturitza el ‘premier’ britànic.

Una dona retoca un pastís que caricaturitza el ‘premier’ britànic.VICTORIA JONES/PA WIRE/DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern britànic que encapçala Boris Johnson està disposat a complir la llei i sol·licitar una extensió de la data de sortida de la Unió Europea si per al 19 d’octubre no ha aconseguit un acord amb Brussel·les, però l’oposició tem que guardi un as a la màniga per evitar retardar la data de partida hi hagi o no pacte per al Brexit.

Segons els documents remesos ahir per l’Executiu al Tribunal de Sessions d’Edimburg, el Govern es compromet, en línia amb la legislació, a demanar per carta a Brussel·les una pròrroga que eviti una ruptura abrupta el 31 d’octubre vinent. Aquest va ser l’argument en què el gabinet de Johnson va basar la seua defensa durant la vista per valorar les conseqüències legals que podria assumir el primer ministre si forcés un divorci a la brava, la qual cosa podria incloure la imposició d’una multa i fins i tot una possible pena de presó.

El Govern espanyol prepara transportistes i operadors logístics davant del Brexit

El cas, sobre el qual el jutge Lord Pentland es pronunciarà dilluns vinent, està motivat per la demanda que han presentat la parlamentària del Partit Nacionalista Escocès (SNP) Joanna Cherry, l’empresari Vince Dale i el representant de l’associació contra la sortida britànica de la Unió Europea The Good Law Project, Jolyon Maugham.

Els demandants temen que, malgrat haver assegurat que es respectarà la llei, el Govern busqui algun subterfugi que li permeti, al mateix temps que sol·licita la pròrroga, evitar que aquesta es dugui a terme i poder així forçar la retirada del club comunitari.

Una font de Downing Street, el despatx oficial del primer ministre, va confirmar que el Govern complirà la norma, encara que va reiterar que el Brexit es produirà el 31 d’octubre, tal com està previst.

Per la seua part, el ministeri de Foment i la direcció general de Duanes de l’Agència Tributària segueixen preparant el sector del transport de mercaderies per carretera i d’operadors logístics davant d’una possible retirada sense acord del Regne Unit de la UE.

tracking