SEGRE

PROCÉS POLÍTICA CATALANA

ERC només recolza respostes a la sentència que facin avançar, no “fum ni simbolisme”

Advertència d’Oriol Junqueras, que únicament estudia negociar amb l’Estat amb una amnistia que anul·li la causa contra els independentistes || Una vigília d’oració a Montserrat recorda els encausats

Imatge de grup del centenar de persones de Lleidatans amb Puigdemont captada a Brussel·les.

Imatge de grup del centenar de persones de Lleidatans amb Puigdemont captada a Brussel·les.LLEIDATANS AMB PUIGDEMONT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president d’ERC, Oriol Junqueras, va avisar ahir que el seu partit només donarà suport a les respostes a la sentència de l’1-O que serveixin per avançar cap a la independència. “No volem fum ni simbolisme buit, volem guanyar de manera definitiva. Venim de molt lluny i volem culminar-ho”, va dir en una entrevista d’Europa Press.

Va insistir que la millor resposta serà la que “generi més consens i permeti enfortir les institucions catalanes en un moment en què precisament seran atacades”. “El Govern de concentració ens fa més forts i Pere Aragonès [vicepresident del Govern] ho planteja apel·lant a la seua responsabilitat amb els ciutadans davant d’un Estat cada vegada més demofòbic. És difícil però alhora explorable”, va dir.

Dóna per “fracassat” el projecte independentista basat en “mentides i fal·làcies”, al seu entendre

“Portar l’escalf humà a Puigdemont i veure en primera persona l’exili a causa de la repressió”

Sobre si avala que en una resposta a la sentència s’exerceixi la desobediència institucional, va respondre: “Devem obediència als nostres conciutadans”, i va alertar que, segons ell, l’Estat ja ha demostrat que pot posar en risc les institucions catalanes amb el 155. En aquesta línia, defensa que “el 155 no és un atac contra els independentistes, sinó contra tota la ciutadania del nostre país pensin el que pensin”. Va advertir que, si no hi ha un mecanisme com l’amnistia, no hi podrà haver una negociació amb l’Estat. A més, va insistir que “si fa falta, hi haurà nous 1 d’octubre perquè el que és segur és que els catalans ja no renunciarem mai al dret a decidir”.

D’altra banda, el monestir de Montserrat va acollir una vigília pels independentistes empresonats que va comptar amb la presència del president, Quim Torra. Dos dels seus familiars van llegir una carta que els van fer arribar des de la presó, en la qual van demanar poder dialogar amb algú “que no temi l’escrutini de les urnes”.

En un altre ordre, el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, va afirmar que Catalunya no recuperarà la seva potencialitat econòmica i de benestar fins que els independentistes no acceptin el “fracàs” del seu projecte

Per la seua banda, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha admès a tràmit el recurs de l’ANC en el qual reclama a la Comissió Europea sancionar Espanya “per la vulneració dels drets polítics i civils del poble català”.

Imatge de grup del centenar de persones de Lleidatans amb Puigdemont captada a Brussel·les.

Imatge de grup del centenar de persones de Lleidatans amb Puigdemont captada a Brussel·les.LLEIDATANS AMB PUIGDEMONT

tracking