SEGRE

Ciutadans: "Al costat de la democràcia i contra la violència hi esperem a tots els demòcrates"

Carrizosa carrega contra Torra per ser "el màxim artífex, executor i responsable" del "trencament de la convivència" i el Govern acusa Cs de fer un ús electoralista i "fraudulent" de la moció de censura

El president de Cs, Albert Rivera; la portaveu del partit, Lorena Roldán, i la portaveu al Congrés, Inés Arrimadas, arribant ala Parlament aquest dilluns.

Ciutadans: "Al costat de la democràcia i la llibertat i contra la violència hi esperem a tots els demòcrates"ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha fet una crida a "tots els demòcrates" a votar a favor de la moció de censura que presenten aquest dilluns al president de la Generalitat, Quim Torra. "A l'hora de posar-se al costat de la democràcia i la llibertat hi esperem a tots els demòcrates", ha explicat, dirigint-se especialment al PSC, que ja ha anunciat la seua abstenció, i a qui ha preguntat perquè "no poden ser al costat de la convivència" però sí al de "qui aplaudeix la violència". Durant la seva intervenció, Carrizosa ha carregat durament contra Torra i l'ha acusat de ser "el màxim artífex, executor i responsable del trencament de la convivència". Segons el líder de Cs al Parlament, amb la moció volen demanar "responsabilitats polítiques" i "censurar-lo pels aplaudiments, el suport als CDR i per no respectar la democràcia".

De la seua banda, la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha acusat Cs de fer un ús electoralista i "fraudulent" de la moció de censura. "Això no és un bar. Això no és un plató de televisió. Això no és un pavelló per a fer actes de campanya. Això és el Parlament de Catalunya", ha reivindicat des del faristol de l'hemicicle de la cambra catalana.

Precisament, Budó ha estat l'encarregada del Govern de respondre a Cs amb un discurs "intencionadament" breu de nou minuts per no ser "còmplices" de la "manca de respecte" cap al Parlament. A més, Budó ha recordat que fa només 11 dies es va celebrar el debat de política general en el què el Parlament va reprovar les declaracions de la que avui es presenta com a candidata a la presidència de la Generalitat.

tracking