SEGRE

PARTITS PRECAMPANYA

Sánchez ironitza sobre l'oferta de Rivera: “El pànic fa miracles”

El líder de Ciutadans diu al president que “torna a equivocar-se d’adversaris” || Casado assegura ara que no tanca la porta a acords “fins i tot amb el PSOE”

Casado amb Feijóo ahir en un acte amb militants a Oleiros.

Casado amb Feijóo ahir en un acte amb militants a Oleiros.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez, va assegurar ahir que no busca el suport de la dreta “i menys el d’organitzacions que el que fan és pactar quan poden amb la ultradreta”. “El pànic fa miracles”, va dir Sánchez davant de l’oferiment del president de Ciutadans, Albert Rivera, de pactar amb el PSOE per arribar a un gran acord que desbloquegi la formació d’un govern. “Ens ha aixecat el càstig”, va ironitzar. Finalment, es va comprometre que si hi ha una crisi econòmica en el futur, no hi haurà retallades a l’Estat del Benestar ni pujada d’impostos a la classe treballadora.

Per la seua part, Rivera considera que Sánchez “torna a equivocar-se d’adversaris”, al rebutjar la seua oferta per a “un Gran Acord Nacional constitucionalista amb PP i PSOE”. Segons Rivera, “hi ha moltes reformes per fer” i Sánchez “no pot continuar bloquejant Espanya”. Pel seu costat, el president del PP, Pablo Casado, va assegurar que els pròxims comicis “van de desbloqueig”, una situació que vol afrontar com a “força més votada” per establir pactes amb “tots els partits constitucionalistes, fins i tot amb el PSOE”. Amb aquestes declaracions, Casado va obrir la porta a ser el líder del “desbloqueig” que “paralitza el país” i a comptar amb el PSOE si fos necessari.

Iglesias afirma que “els socialistes estan dissenyant la campanya per pactar amb els populars”

Des d’Unides Podem, Pablo Iglesias va afirmar que “els socialistes estan dissenyant la campanya” per buscar un acord postelectoral amb el PP i va reiterar que, si després de les generals Unides Podem “no està fort, el PSOE buscarà” un acord amb els populars.

Finalment, el president de Vox, Santiago Abascal, va assegurar que la seua formació és l’única que no pactarà “amb el partit de la història criminal, el PSOE”. A més, va exigir la suspensió de Catalunya i la detenció del president Quim Torra i va carregar contra el trasllat de les restes d’un “soldat”, amb referència a Franco, fora del Valle de los Caídos.

tracking