SEGRE

Sánchez promet apujar les pensions al desembre i demana un govern estable

El PSOE ha presentat un avanç del seu programa per al 10N

El secretari general del PSOE i president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, durant la presentació aquest dilluns del programa electoral del seu partit per a les eleccions del 10 N.

El secretari general del PSOE i president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, durant la presentació aquest dilluns del programa electoral del seu partit per a les eleccions del 10 N.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha promès actualitzar les pensions amb l’IPC real el desembre durant la presentació de l’avenç dels compromisos electorals del PSOE per al 10 N, on ha advertit que el multipartidisme "no serveix" si no hi ha un Govern estable i la "multiplicació de sigles" tampoc no beneficia si no hi ha un projecte de país. Sánchez ha presentat en un acte públic a l’"Espai Rastre de Madrid" un avanç del programa amb què el PSOE es presenta el 10 N (35 compromisos socials), i en el que ha estat acompanyat|protegit per la major part de la seua Executiva Federal i ministres del seu gabinet.

En la seua intervenció, Sánchez ha posat de relleu que el PSOE té "programes i equip" amb els quals fer front a tots els reptes i al refredament de l’economia. I entre aquests reptes, Sánchez ha subratllat el compromís dels socialistes amb la sostenibilitat de les pensions: "Les protegirem", i també ha apostat per l’ocupació, i ha assegurat que els socialistes acabaran amb els "aspectes més lesius" de la reforma laboral del PP perquè "la contractació indefinida sigui la norma i no l’excepció". També ha insistit en un ingrés mínim per a les llars més vulnerables, una oferta d’habitatge de lloguer assegurança, l’eliminació progressiva dels copagaments del sistema públic de salut, la regulació de l’eutanàsia i la igualtat d’oportunitats.

Sánchez també ha parlat de "justícia fiscal", s’ha compromès a promoure la fiscalitat mediambiental, combatre el frau i reduir el dèficit i el deute públic.

En l’àmbit europeu ha defensat promoure el que pot semblar un "somni", un "salari mínim europeu" que permetria segons la seua opinió retenir el talent i, en la mateixa línia, ha advocat per una assegurança europea d’atur que complementi el nacional. "35 compromisos socials" que acaben amb l’aposta dels socialistes d’afavorir el diàleg entre el Govern central i la Generalitat "sempre dins de la Constitució". I la garantia que aquests compromisos es compliran i per a això ha recordat que es constituiran els consells sectorials de verificació, amb participació directa de la societat civil, tal com havia promès Unidas Podemos fa només un mes.

tracking