SEGRE

POLÍTICA PRECAMPANYA

El PSOE promet apujar les pensions un mes després dels comicis

Al programa electoral inclou un salari mínim proper als 1.200 euros bruts || Més País es presentarà a Barcelona a l’aconseguir els avals necessaris

Pedro Sánchez ahir durant la presentació dels compromisos del PSOE per al 10-N.

Pedro Sánchez ahir durant la presentació dels compromisos del PSOE per al 10-N.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern en funcions i líder del partit socialista, Pedro Sánchez, va posar ahir les pensions en el centre de la precampanya electoral a l’anunciar que es compromet a actualitzar-les amb l’IPC real al desembre, tant si segueix en funcions com si aconsegueix desbloquejar la investidura. “Les protegirem”, va dir durant la presentació de l’avançament dels trenta-cinc compromisos socials que inclourà el seu programa electoral el pròxim 10-N i abans d’assegurar que la seua intenció és “blindar-les constitucionalment”.

El socialista també va posar en relleu els compromisos del partit en matèria d’ocupació, com el de posar fi als “aspectes més lesius” de la reforma laboral del PP perquè “la contractació indefinida sigui la norma i no l’excepció”. Així mateix, va prometre augmentar el salari mínim interprofessional (SMI) en consens amb els agents socials. L’objectiu, va dir, és anar fent-ho fins a col·locar l’SMI a prop dels 1.200 euros bruts mensuals.

Podem continua “predisposat” a pactar un Executiu de coalició després de les eleccions

Posant d’exemple les propostes del seu programa, Sánchez va advertir que el multipartidisme “no serveix” si no hi ha un Govern estable i la “multiplicació de sigles” tampoc beneficia si no hi ha un projecte de país. Va assegurar que la seua formació plantejarà “un programa” per als pròxims quatre anys. En una entrevista a Antena 3, Sánchez va assenyalar que l’única garantia que “que no hi hagi bloqueig és el PSOE”. Per la seua banda, la portaveu del consell de coordinació d’Unides Podem, Noelia Vera, va afirmar que malgrat que als càlculs del PSOE, la formació d’un govern de coalició amb la seua formació no ha agradat “mai” a causa del “cordó sanitari” imposat sobre els morats, ells continuen amb “predisposició” per pactar un Executiu després de les eleccions. D’altra banda, el partit d’Íñigo Errejón, Més País, es presentarà a les llistes de Barcelona a l’haver aconseguit reunir els 5.000 avals necessaris que ha de presentar a la Junta Electoral Central. El partit encara no ha fet públic qui encapçalarà la seua llista.

El PP vol aglutinar el centredreta al voltant de Casado el 10-N

El PP va presentar el lema de campanya, “Per tot el que ens uneix”, un eslògan amb l’objectiu d’aglutinar el centredreta entorn de la candidatura que encapçala Pablo Casado enfront de l’“intent de Pedro Sánchez de polaritzar Espanya”. El número dos del PP, Teodoro García Egea, va assegurar que el partit presenta un “projecte d’unió” per “desbloquejar” la situació política en què Sánchez va ficar els espanyols. D’altra banda, Ciutadans i UPyD es presentaran junts a les pròximes eleccions generals del 10 de novembre, segons va anunciar ahir la formació d’Albert Rivera en un comunicat. L’acord implica que el líder de la formació centrista, Cristiano Brown, i el filòsof Fernando Savater s’incorporin a les llistes de Cs per Madrid. Brown ocuparà la posició número set, i per la seua part Savater tancarà la llista.

Pedro Sánchez ahir durant la presentació dels compromisos del PSOE per al 10-N.

Pedro Sánchez ahir durant la presentació dels compromisos del PSOE per al 10-N.EFE

tracking