SEGRE

POLÍTICA PRECAMPANYA

Sánchez promet rebaixar peonades a Andalusia i Extremadura

Casado critica l’electoralisme dels socialistes però recolzarà la revalorització de pensions || Reclamen la dimissió de Tezanos per demanar el vot per al PSOE

Albert Rivera al brindar ahir durant un acte celebrat a Guadalajara.

Albert Rivera al brindar ahir durant un acte celebrat a Guadalajara.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder del PSOE i president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, va anunciar ahir que l’Executiu posarà en marxa un pla d’acció per ajudar el sector agroalimentari a fer front a la pujada dels aranzels imposats pels EUA. Just l’endemà que prometés que apujarà les pensions amb l’IPC real, Sánchez es va comprometre en un dels actes de precampanya a Jaén que a Andalusia i Extremadura intentaria reduir el “nombre de peonades per poder cobrar el subsidi agrari”, i va aclarir que encara que el Govern estigui en funcions continuarà funcionant. Un gest clar al votant tradicional del PSOE a Andalusia, una comunitat on el partit aspira a millorar els seus resultats del 28-A.

Els socialistes també van tornar a reivindicar el compromís de revaloritzar les pensions després de les eleccions afirmant que en cas que el Govern segueixi en funcions al desembre podria aplicar la pujada amb un reial decret llei.

Per la seua part, el líder del Partit Popular, Pablo Casado, va anunciar que la seua formació “donarà” suport al que es presenti al Congrés en matèria de revalorització de pensions si finalment el PSOE “decideix fer-ho de forma urgent”. Tanmateix, Casado va considerar que Sánchez va utilitzar l’anunci d’una forma “electoralista” i va advertir que és una “irresponsabilitat” utilitzar les prestacions de la gent gran en campanya electoral.

Els populars també van descartar formar una gran coalició amb el PSOE després dels comicis del 10-N, ja que el partit es presenta com “l’alternativa al sanchisme i a l’esquerra” i van subratllar que l’únic escenari és que el PP “guanyi les eleccions”. També van anunciar que Ana Pastor relleva Cayetana Álvarez de Toledo com a representant del PP en el debat de dones que tindrà lloc el 7 de novembre a La Sexta i en què també participaran María Jesús Montero, Irene Montero, Inés Arrimadas i Rocío Monasterio.

En un altre ordre de coses, PP, Ciutadans i Podem van reclamar la dimissió o el cessament del president del CIS, José Félix Tezanos, per un article que es va publicar a la revista Temas, en la qual consideren que “demana el vot” per al PSOE. A la publicació Tezanos afirma que “l’únic assenyat és reaccionar amb sentit de la utilitat de vot, concentrant-los en aquells partits que per ara poden governar”.

Segons fonts de Més País, el candidat té una “àmplia” trajectòria en l’activisme veïnal i estudiantil i van assenyalar que la seua participació en la política està marcada per la defensa del municipalisme.

Albert Rivera al brindar ahir durant un acte celebrat a Guadalajara.

Albert Rivera al brindar ahir durant un acte celebrat a Guadalajara.EFE

tracking