SEGRE

PANORAMA

El cap de la Guàrdia Civil a Catalunya avisa l'independentisme: “Ho tornarem a fer”

El lleidatà acusa la “revolució dels somriures” d’amagar “mesquinesa” en l’acte del Dia del Pilar || Representants de Mossos i Govern se’n van com a protesta i Cunillera media per rebaixar la tensió

El lleidatà Pedro Garrido (d) i la delegada Teresa Cunillera, entre altres autoritats, ahir.

El lleidatà Pedro Garrido (d) i la delegada Teresa Cunillera, entre altres autoritats, ahir.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En vigílies de conèixer la sentència del Tribunal Suprem contra la cúpula del procés per l’1-O, el cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, el general de brigada lleidatà Pedro Garrido, va aprofitar l’acte de celebració del Dia del Pilar a la caserna de Sant Andreu de la Barca per advertir, en català, els sobiranistes que “ho tornarem a fer”.

D’aquesta manera, manllevant les paraules del líder d’Òmnium, Jordi Cuixart, va assegurar que la Guàrdia Civil combatrà els que vulguin aconseguir la independència “seguint d’una o una altra manera el camí del terror” perquè “ens mantenim ferms en el nostre compromís amb Espanya de treballar per a la llibertat i la seguretat de tots els ciutadans”. A més, Garrido va felicitar el cos armat per l’operació de l’Audiència Nacional contra nou activistes dels CDR, que han estat acusats de terrorisme.

Els observadors veuen vulnerat el “principi de contradicció” i critiquen l’ús de proves acusatòries

En aquest sentit, va afirmar que la “revolució dels somriures” dels independentistes amaga “odi i mesquinesa”. En la mateixa línia, i en el marc d’un acte en el qual van ser condecorats el jutge Juan Antonio Ramírez Sunyer, que va iniciar la investigació judicial per l’1-O i que ja ha mort, i la secretària judicial Montserrat del Toro, que va ser a l’escorcoll de la seu de la conselleria d’Economia el 20-S del 2017, el director de la Guàrdia Civil, Félix Azón, va afirmar que el cos seguirà a Catalunya per treballar “per a tots els catalans”.

A la commemoració de la patrona de la Guàrdia Civil van assistir també Brauli Duart, secretari general d’Interior; Pere Ferrer, director general dels Mossos, i Eduard Sallent, comissari en cap de la policia catalana. Els tres van marxar com a protesta pels discursos dels dirigents de la Guàrdia Civil. Posteriorment, a la tarda, la delegada del Govern central a Catalunya, la lleidatana Teresa Cunillera, va anar al complex central dels Mossos d’Esquadra a Sabadell per rebaixar la tensió i garantir la coordinació entre cossos de seguretat en l’operatiu dissenyat per la sentència de l’1-O.

tracking