SEGRE

Successos

VÍDEO. El paracaigudista que descendia amb la bandera d'Espanya es queda enganxat d'un fanal

Ha hagut de ser rescatat pels seus companys

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La desfilada del Día de la Festa Nacional ha començat accidentat aquest dissabte quan el paracaigudista encarregat de descendir amb la bandera d’Espanya fins la tribuna presidida pels Reis s’ha quedat enganxat d’un fanal i ha hagut de ser rescatat pels seus companys.

L’inici de la parada militar el marca el descens des d’1.500 metres d’alçària de dos paracaigudistes de l’Exèrcit de Terra, un d’ells exercint de guia i el segon portant l’ensenya nacional, amb la qual hauria d’haver caigut just davant de la tribuna d’autoritats en la qual se situen els Reis i les seues dos filles acompanyats per les més altes autoritats de l’Estat i militars.

Tanmateix, a pocs metres de tocar el terra, el caporal primer Luis Fernando Pozo Dionisio s’ha quedat enganxat d’un fanal sobre una grada situada a la dreta de la d’autoritats, on es troben els principals líders polítics i altres autoritats civils i militars.

El paracaigudista ha quedat penjant del fanal durant uns minuts fins que ha estat rescatat per un VAMTAC de l’Exèrcit de Terra, un vehicle lleuger dotat amb una cistella-grua. Malgrat que a terra l’estaven esperant els serveis mèdics, el militar ha descendit pel seu propi peu i sense lesions aparents acompanyat pels aplaudiments del públic proper.

Fonts del Ministeri de Defensa han informat que el caporal primer es troba en perfectes condicions després de passar reconeixement mèdic i el Rei, que s’ha interessat pel seu estat, li saludarà una vegada finalitzat la desfilada.

Aquest incident no ha estat obstacle perquè continués l’acte com estava previst una vegada que la gran bandera que portava el paracaigudista ha estat recollida per ser hissada en un acte d’honors als caiguts per Espanya. En aquest punt ha arribat la segona sorpresa de la jornada quan la soprano Ainhoa Arteta ha estat l’encarregada d’entonar 'La mort no és el final’.

El paracaigudista que descendia amb la bandera d'Espanya es queda enganxat d'un fanal en la desfilada del 12-O

El paracaigudista que descendia amb la bandera d'Espanya es queda enganxat d'un fanal en la desfilada del 12-OEUROPA PRESS

tracking