SEGRE

REGNE UNIT TERRORISME

El terror torna a Manchester

Un home apunyala indiscriminadament cinc persones en un centre comercial || Les forces de seguretat van arrestar el sospitós amb una Taser

Moment de la detenció del sospitós de l’atac en mans de la policia.

Moment de la detenció del sospitós de l’atac en mans de la policia.TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys cinc persones van ser apunyalades ahir prop d’un centre comercial a Manchester, al nord d’Anglaterra, en un incident en el qual la policia va detenir un home de prop de quaranta anys per “terrorisme”.

Malgrat que en un primer moment la policia va apuntar a un possible cas d’“assalt greu”, un alt cap policial, Russ Jackson, va aclarir davant dels mitjans de comunicació que el sospitós finalment “ha estat arrestat sota la sospita de preparar i instigar un acte de terrorisme”.

Després d’aquest succés, el primer ministre britànic, Boris Johnson, es va declarar “impactat” per l’“incident” i ha traslladat el seu suport als ferits i els afectats.

La policia de Manchester va assenyalar que els agents van anar al lloc dels fets després que s’alertés d’un “incident” al centre comercial Arndale, al centre de la ciutat. “Els oficials que hi han anat i les primeres indagacions assenyalen que diverses persones han estat apunyalades”, va indicar.

El diari local Manchester Evening News va assenyalar que, com a conseqüència del succés, el centre comercial Arndale va ser desallotjat i es va fer eco d’un vídeo difós en xarxes socials com Twitter en el qual es veu agents de la policia capturant un individu després de disparar-li amb una pistola elèctrica tipus Taser.

L’atac va causar una gran inquietud a la ciutat, que va ser blanc d’un atemptat terrorista el 22 de maig del 2017. En aquesta ocasió, un terrorista suïcida va fer detonar una bomba al pavelló Manchester Arena després d’un concert de la cantant nord-americana Ariana Grande, que va provocar la mort de vint-i-dos persones, entre elles diversos nens.

La mort de la nena s’ha considerat part del pla del grup terrorista per exterminar els membres de la minoria yazidita, una religió preislàmica, segons va assegurar un portaveu de la Fiscalia al justificar el càrrec de genocidi.

Alemanya acusa un iraquià de genocidi per assassinar una nena Un iraquià sospitós de pertànyer a Estat Islàmic, identificat com Taha A. J., ha estat acusat de genocidi a Alemanya per encadenar i deixar morir de set al sol una nena yazidita de cinc anys, segons va informar la Fiscalia alemanya.

tracking