SEGRE

SÍRIA VIOLÈNCIA

L'ofensiva turca provoca 100.000 desplaçats

Fuga d’islamistes durant els atacs

Tropes turques es prenen un descans en l’avanç al nord de Síria.

Tropes turques es prenen un descans en l’avanç al nord de Síria.ANAS ALKHARBOUTLI/DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les Nacions Unides van elevar ahir a 100.000 el nombre de persones desplaçades al nord-est de Síria des de l’inici aquest dimecres de l’ofensiva militar turca contra l’administració kurda que controla la zona.

D’altra banda, almenys vuit persones van morir ahir i trenta-cinc més van resultar ferides a la ciutat turca fronterera de Nusaybin per diversos projectils disparats des del nord-est de Síria, va informar l’agència oficial turca Anadolu. Des que es va iniciar l’ofensiva, podrien haver mort desenes de persones entre les files kurdes, militars turcs i, sobretot, civils.

Per la seua part, el president de Rússia, Vladímir Putin, va expressar dubtes sobre la capacitat de Turquia d’evitar la fuga a tercers països dels terroristes del grup Estat Islàmic (EI) capturats pels kurds a Síria.

Ahir mateix, almenys cinc membres del grup jihadista Estat Islàmic es van escapar d’una presó al nord-est de Síria després d’un atac amb artilleria per part de l’Exèrcit turc en una zona propera a les instal·lacions.

Els ministres d’Afers Exteriors de la Unió Europea discutiran aquest dilluns a Luxemburg la resposta del bloc a l’ofensiva militar turca.

tracking