SEGRE

PANORAMA

Torra arenga el sobiranisme i crida a mobilitzacions “massives i pacífiques”

El president demana “recobrar la iniciativa” per aconseguir la “independència” || Puigdemont denuncia que l’objectiu de la sentència és “venjar-se i escarmentar”

El Jovent Republicà de Ponent va desplegar una estelada gegant a la Seu Vella coincidint amb el 12-O.

El Jovent Republicà de Ponent va desplegar una estelada gegant a la Seu Vella coincidint amb el 12-O.EDUARD RODRÍGUEZ/ERC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, va fer ahir una crida a l’independentisme perquè després de la publicació de la sentència de l’1-O, cosa que passarà previsiblement demà, surti al carrer “massivament” en defensa de “la llibertat i la democràcia”. “Crido a la participació massiva i pacífica en totes les concentracions per protestar contra la sentència”, va dir en un acte de JxCat a Barcelona. Així mateix, va instar els independentistes a “recobrar la iniciativa” per aconseguir la “independència”. “El nostre objectiu és la independència i el progrés de Catalunya”, va remarcar. Per la seua banda, Carles Puigdemont, des de Bèlgica, va denunciar que l’objectiu de la sentència del Tribunal Suprem és “venjar-se i escarmentar” els catalans per “robar-los la llibertat per decidir el seu futur”. A més, Puigdemont també va criticar el “festival de filtracions” sobre el contingut de la resolució que s’han fet públiques en els últims dies.

Per la seua banda, el desplegament d’agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil arreu de la geografia catalana ja es va fer notar ahir. Segons va informar Regió7, agents de la Guàrdia Civil van muntar divendres controls “antiterroristes” en punts de la Catalunya Central. A prop de Berga, van preguntar a alguns dels conductors als quals van obligar a parar el vehicle si eren independentistes malgrat que l’article 16 de la Constitució prescriu que “ningú podrà ser obligat a declarar sobre la seua ideologia”.

Aragonès adverteix que “hem d’estar preparats per sortir al carrer” després de la sentència

“Ens han intentat decapitar, però a nosaltres no ens decapita ningú”, va sentenciar el republicà el dia en què els seus companys de files Raül Romeva i Dolors Bassa, i també Jordi Turull i Josep Rull, en complien 600 entre reixes. “Mentre que uns necessiten encara desfilades militars per afirmar-se, altres que avui complim 600 dies a la presó els diem que la dignitat i la llibertat poden més que la seua por i les seues amenaces”, va manifestar Turull des de la presó de Lledoners.

tracking