SEGRE

PRÒXIM ORIENT COMBATS

Turquia rebutja mediacions amb els kurds

Assegura que “no negocia amb terroristes” || Les tropes prenen els primers bastions dels rebels al nord de Síria

Enterrament d’un milicià kurd en els combats amb les tropes turques al nord de Síria.

Enterrament d’un milicià kurd en els combats amb les tropes turques al nord de Síria.DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Exteriors de Turquia, Mevlüt Çavusoglu, va rebutjar ahir l’oferta formulada pel president dels Estats Units, Donald Trump, per mediar en la guerra contra els kurds al nord de Síria perquè “no mediem amb terroristes”. “El que han de fer és deposar les armes”, va declarar Çauvsoglu en una entrevista amb el mitjà alemany Deutsche Welle, abans de recordar els infructuosos anys d’armistici amb el Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK), grup armat que Turquia descriu com una banda terrorista i objectiu, a més de les milícies de les Unitats de Protecció Popular (YPG), també kurdes, de la incursió a Síria.

Així mateix, el Govern turc va negar que el seu exèrcit hagi atacat amb la seua artilleria tropes dels Estats Units desplegades al nord-est de Síria.

L’Exèrcit turc va continuar ahir, i per quart dia, l’ofensiva contra les milícies kurdes al nord-est de Síria i va proclamar la seua primera victòria important al prendre suposadament la ciutat fronterera de Ras al-Ayn.

Per la seua banda, el president de Rússia, Vladímir Putin, va afirmar que “el territori de Síria ha de ser alliberat de la presència militar estrangera” amb l’objectiu de garantir la integritat territorial, encara que va justificar el desplegament rus apuntant que compta amb el vistiplau del règim de Bashar al-Assad.

“Tots els que són al territori de qualsevol país, en aquest cas de Síria, de manera il·legal, han d’abandonar aquest territori, això es refereix a qualsevol Estat”, va esgrimir Putin.

Per la seua banda, el Govern alemany va anunciar que congelarà l’exportació a Turquia d’armes susceptibles de ser utilitzades a Síria, en resposta a l’ofensiva que van iniciar dimecres les forces turques contra les milícies kurdes que controlen àmplies zones a l’altre costat de la frontera.

Més de 240 migrants arriben a Grècia en tan sols 24 hores Més de 240 migrants i refugiats van arribar divendres a Grècia procedents de Turquia, en el marc d’un repunt de les arribades que amenaça de provocar més saturació dels centres de recepció a les illes de l’Egeu. El ministre de Migració grec, Giorgos Koumoutsakos, va advertir que l’operació militar llançada per Turquia a Síria podria provocar “un nou flux de refugiats” en les properes setmanes. El president turc, Recep Tayyip Erdogan, va amenaçar d’obrir les portes d’Europa a aquests refugiats si la Unió Europea qüestiona la seua ofensiva.

tracking